Spelers HCR Prinsen winnen streekderby

HAARLO – De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo hebben zaterdagavond de streekderby in Daarlerveen met 2-6 van Jan Brock Amusement gewonnen. Het team van captain Michel van Silfhout stond na twee gespeelde partijen weliswaar nog op 2-2, maar in het tweede deel drukte met name van Dave van Geel, in een sterk gespeelde wedstrijd tegen John Schollink, zijn stempel op de wedstrijd.

De man uit Zuid-Limburg had na acht beurten al 24 caramboles verzameld en na 29 beurten was deze wedstrijd in zijn voordeel beslist. De Almeloër Schollink kwam niet verder dan 26 caramboles. Op de andere tafel had Markus Galla een moeilijke start tegen Denekamper Stefan Lenting. De man met eredivisie ervaring stond halverwege nog op een comfortabele 23-15 voorsprong, maar de pauze had echter een gunstige invloed op zijn Duitse tegenstander, want in de volgende negen beurten maakte Galla maar liefst 26 caramboles en bereikte na 45 beurten de finish. Lenting bleef op 37 caramboles steken.

Van Silfhout had in het eerste deel van de wedstrijd Marcel Krikhaar al met 32-40 na 36 beurten aan de kant gezet en op de andere tafel had de kersverse Nederlands kampioen Libre, Raymund Swertz zijn team op een voorsprong kunnen zetten, maar hij miste in de nabeurt de tweede carambole om remise na 45 beurten uit het vuur te slepen tegen Dennis Hoogakker: 40-39. HCR Prinsen staat nu op de tweede plaats met één punt achterstand op Koningsleer.com.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven