Stofwolk houdt weer een veldtoertocht

EIBERGEN – Het is een van de populairdere veldtoertochten in deze regio. Vandaar dat de jaarlijkse tocht van wielervereniging De Stofwolk erg populair is onder de crossers. De tocht, die dit jaar zondag 20 oktober wordt verreden, kent dit jaar een andere route. ,,We hebben deels gekozen voor een ander traject”, vertelt Willy Olijve, een van de organisatoren van de veldtoertocht. ,,Enkele gedeelten zijn dezelfde als de voorgaande jaren, maar we hebben ook enkele nieuwe verrassende stukjes in het traject opgenomen.” De tocht voert vanaf het clubhuis op sportpark De Bijenkamp onder meer richting de Woeste Esch, het Hoonesbos en het Assinkbos. Vervolgens gaat het richting Oldenkotte, de Rekkense stuw en daarna langs de Duitse grens. ,,Zoals we zelf altijd zeggen: je fietst met je ene been in Nederland en het andere in Duitsland…”

De fietsers rijden naar Zwillbrock, waar pauze wordt gehouden, waarna het terug gaat richting Eibergen, Kerkloo, het Wievenveld en Slingerbos. ,,Voor de deelnemers aan de 55 kilometer hebben we een extra lus toegevoegd die richting Olden Eibergen gaat en weer terug naar Kerkloo.” De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 kilometer en 55 voor de renners met de lange adem. ,,Voorheen hadden we altijd drie afstanden, maar op basis van de ervaringen van voorgaande jaren hebben we nu bewust gekozen voor twee routes.”

Voor jeugdige deelnemers geldt overigens een speciaal tarief. Deelnemers jonger dan dertien jaar betalen, als zij onder begeleiding meedoen, slechts vijftig eurocent. Volgens Willy Olijve vormen de veldtoertochten voor de renners van De Stofwolk een ideale manier om te overwinteren: ,,Het accent binnen onze club ligt op het wielrennen op de weg. Maar op deze manier houd je gedurende de winter perfect je conditie op peil.

Vandaar ook dat we hier op de deels verlichte baan iedere dinsdagavond wintertrainingen houden. Wielerliefhebbers, zowel op de weg of mountainbike, die geen lid zijn van onze vereniging kunnen hier onder bepaalde voorwaarden aan deelnemen.”

Inschrijven voor de veldtoertocht kan van 09.00 tot 10.00 uur bij het clubgebouw op sportpark De Bijenkamp. Voor meer informatie: www.stofwolk.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven