Terechte nederlaag Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben in de topper tegen TEAM STZ uit Zundert een terechte 2-6 nederlaag geleden. Na twee parijen was de wedstrijd nog in evenwicht door een overwinning van Jelle Pijl op jeugdkampioen op Raymon Groot en de verliespartij van Stefan Galla tegen Barry van Beers. Beide spelers van de thuisclub hadden vanaf het begin wel het initiatief, maar alleen de Hengeloër wist dit in een goede en constante partij in winst om te zetten met een 45-29 zege na 30 beurten. Galla stond halverwege nog wel op een nipte 23-20 voorsprong, maar zag in het tweede deel van de partij dat Van Beers de wedstrijd ging bepalen en verloor door minder goed spel duidelijk met 32-45 in 29 beurten, In de partij tussen de beide kopmannen kwam Roland Forthomme veel beter uit de startblokken dan Murat Naci Coklu.

Met onder andere series tweemaal negen en één van zes had de Belg een dusdanig groot gat geslagen (10-36), dat de overwinning geen moment in gevaar kwam. Fortomme, die bij vlagen met een moyenne van boven de drie speelde, finishte uiteindelijk na 27 beurten. Coklu kwam niet verder dan 28 caramboles. Op dat moment zat er nog een puntendeling in, maar dan moest Anno de Kleine tegen Peter Ceulemans wel aan de goede kant van de score blijven. Dat lukte tot halverwege de partij, maar toen kwam er toch een kink in de kabel bij de man uit Helmond. Hij miste op het oog maakbare ballen en daardoor kwam de Belg beter in zijn spel zonder echt groots te gaan spelen.

De winst ging na 32 beurten met 41-50 naar Ceulemans en stelde daarmee tevens de zege voor zijn team veiling. “We hebben in deze topper een terechte nederlaag geleden tegen een team, dat niet allen sterker was maar ook profiteerde van de minder goede momenten van Galla en De Kleine. Voor Coklu was er geen eer te behalen tegen Forthomme die op dit moment zeer sterk staat te spelen”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven