Terechte nederlaag Holland Mineraal

Door Redactie op 07-10-2013

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben in de topper tegen TEAM STZ uit Zundert een terechte 2-6 nederlaag geleden. Na twee parijen was de wedstrijd nog in evenwicht door een overwinning van Jelle Pijl op jeugdkampioen op Raymon Groot en de verliespartij van Stefan Galla tegen Barry van Beers. Beide spelers van de thuisclub hadden vanaf het begin wel het initiatief, maar alleen de Hengeloër wist dit in een goede en constante partij in winst om te zetten met een 45-29 zege na 30 beurten. Galla stond halverwege nog wel op een nipte 23-20 voorsprong, maar zag in het tweede deel van de partij dat Van Beers de wedstrijd ging bepalen en verloor door minder goed spel duidelijk met 32-45 in 29 beurten, In de partij tussen de beide kopmannen kwam Roland Forthomme veel beter uit de startblokken dan Murat Naci Coklu.

Met onder andere series tweemaal negen en één van zes had de Belg een dusdanig groot gat geslagen (10-36), dat de overwinning geen moment in gevaar kwam. Fortomme, die bij vlagen met een moyenne van boven de drie speelde, finishte uiteindelijk na 27 beurten. Coklu kwam niet verder dan 28 caramboles. Op dat moment zat er nog een puntendeling in, maar dan moest Anno de Kleine tegen Peter Ceulemans wel aan de goede kant van de score blijven. Dat lukte tot halverwege de partij, maar toen kwam er toch een kink in de kabel bij de man uit Helmond. Hij miste op het oog maakbare ballen en daardoor kwam de Belg beter in zijn spel zonder echt groots te gaan spelen.

De winst ging na 32 beurten met 41-50 naar Ceulemans en stelde daarmee tevens de zege voor zijn team veiling. “We hebben in deze topper een terechte nederlaag geleden tegen een team, dat niet allen sterker was maar ook profiteerde van de minder goede momenten van Galla en De Kleine. Voor Coklu was er geen eer te behalen tegen Forthomme die op dit moment zeer sterk staat te spelen”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->