Uitslag coöperatiefonds Neede bekend

NEEDE – Maandag 28 oktober presenteerden de genomineerde verenigingen en stichtingen hun project in Café Restaurant De Olde Molle in Lochuizen. Stichting de Oale Schole Noordijk werd de grote winnaar van het coöperatiefonds 2013 in Neede. Met een bedrag van € 8.000,- zijn zij een eind op weg om de bouw van een bakoven zoals die vroeger op het platteland werd gebruikt, te realiseren.

Esther Weernink, lid van de Raad van Commissarissen, opende de avond en de presentatie van de avond was in handen van Sjoukje van Ommeren. Vervolgens was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de directieleden. Hiervan werd volop gebruik gemaakt en actuele ontwikkelingen werden uitvoerig besproken. Robert Niemeijer en Jelle Diepemaat zijn aftredend als ledenraadslid en werden bedankt voor hun actieve deelname de afgelopen jaren.

Ruim 190 bezoekers luisterden bij De Olde Molle in Lochuizen aandachtig naar de presentaties van de vijf genomineerde verenigingen. Het merendeel van de bezoekers bracht een stem uit op de projecten tijdens de lokale ledenbijeenkomst van onze bank. Tweede prijs  € 6.500,-  Gemeenschapsraad Neede. Derde prijs   € 4.500,- Lochoezer de Noabers. Vierde prijs € 3.500,-  Needse Gymnastiekvereniging. Vijfde prijs  € 2.500,-  LR & PC de Pasruiters.

Daarnaast werden aan de afvallers van het virtueel stemmen prijzen van € 500,- uitgereikt. Zo ontving de Needse Ijsclub de bijdrage voor de aanschaf van een Quad en besteed Buurtvereniging Lochuizen de prijs voor de aanschaf van een vaste aansluiting op het riool. Bibliotheek Oost-Achterhoek ontving een stimuleringsprijs van € 500,–.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven