Bijeenkomst: De waarden van het land

EIBERGEN – Op woensdag 6 november is er een avond voor iedereen die nadenkt over en meer wil weten van genoeg en gezond voedsel voor iedereen, over landbouw op een duurzame manier en hergebruik van goederen (kringloopdenken) Aan deze avond werken mee Ton Duffhues, Specialist landbouw en samenleving bij ZLTO, (een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte; zij ondersteunen hun leden bij het realiseren van een duurzame positie in markt en maatschappij) en Bart Gussinklo en Gerjan Breukers, beiden bestuursleden van  LTO Noord, afd. Berkelland.

De 1e woensdag in november is in de protestantse kerk van oudsher “ dankdag voor gewas en arbeid” Vroeger (en op een aantal plaatsten is dat nog het geval) werd op deze avond een kerkdienst gehouden waar men God dank bracht voor de oogst. Voor velen is de verbinding tussen voedsel en het land wat dit voedsel voortbrengt weg. Er zijn kinderen die denken dat melk uit de fabriek komt en daar dus “gemaakt” wordt.

”Woensdagavond 6 november gaan we (opnieuw?) ontdekken wat de waarden van het land zijn en wat die ons in deze tijd te zeggen hebben.” De bijeenkomst is in de Oude Mattheuskerk in Eibergen en begint om 19.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld. Voor informatie kunt u terecht bij Janny ten Berge, tel; 0545-472852.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven