Dames Dynamo verliezen dubbelprogramma

Door Redactie op 25-11-2013

NEEDE – Het eerste damesteam van Elite/Dynamo speelde afgelopen week twee keer. Op dinsdagavond was Krekkers 2 de tegenstander in de bekerkompetitie en afgelopen zaterdag was Tante Sien/Eschstars te gast in kompetitieverband. 25. En dus moest een vijfde set bepalen, wie in de koker terechtkwam voor de volgende ronde. Spanning alom voor de goed gevulde tribune’ s in sporthal ’t Spilbroek : bij de kantwissel hadden de tukkers nog een riante 4-8 voorsprong, maar een goede service-serie van Annet Ellen bracht Elite/Dynamo volledig langszij : 10-10. Krekkers 2 herstelde zich en wist een gaatje te slaan en kreeg op 12-14 het eerste matchpoint. De thuisploeg wist nog één matchpoint g te werken, maar de daaropvolgende aanval was onhoudbaar :  13-15.

De wedstrijd tegen Tante Sien/Eschstars, bezitter van de 7de plek in de derde divisie,  afgelopen zaterdag begon voortvarend voor de thuisploeg. Met gretig spel werd de eerste set met 25-12 gewonnen, maar opzienbarend was de uitslag on de tweede set. Met 25-13 werden de tukkers volledig zoekgespeeld middels lastige service’ s, sterk verdedigingswerk en bekeken aanvalsgeweld. Waar iedereen in sporthal ’t Spilbroek dacht aan een “ verrassende “ overwinning, bleek de opponent uit Vasse in set drie uit een heel ander vaatje te kunnen tappen. Onder aanvoering van een ontketende numer 3 bij de twentenaren werd Elite/Dynamo op de pijnbank gelegd : 17-25. In set 4 had de huisploeg een beter antwoord op het ontketende Tante Sien/Eschstars, maar ontbrak het een beetje aan geluk in de slotfase :  23-25.

De beslissende vijfde set was in eerste instantie voor de gasten ( 1-8 voorsprong ), maar de thuisploeg rechtte nog éénmaal de ruggen en wist het gat nog te verkleinen tot 9-12, maar moest toet toezien hoe de winst in de wedstrijd naar de gasten ging : 11-15. Komende zatedag weer een thuiswedsrijd voor het team van trainer/coach Alfred Oonk; dan komt Longa ’59 uit Lichtenvoorde op bezoek.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->