Dames Dynamo verliezen dubbelprogramma

NEEDE – Het eerste damesteam van Elite/Dynamo speelde afgelopen week twee keer. Op dinsdagavond was Krekkers 2 de tegenstander in de bekerkompetitie en afgelopen zaterdag was Tante Sien/Eschstars te gast in kompetitieverband. 25. En dus moest een vijfde set bepalen, wie in de koker terechtkwam voor de volgende ronde. Spanning alom voor de goed gevulde tribune’ s in sporthal ’t Spilbroek : bij de kantwissel hadden de tukkers nog een riante 4-8 voorsprong, maar een goede service-serie van Annet Ellen bracht Elite/Dynamo volledig langszij : 10-10. Krekkers 2 herstelde zich en wist een gaatje te slaan en kreeg op 12-14 het eerste matchpoint. De thuisploeg wist nog één matchpoint g te werken, maar de daaropvolgende aanval was onhoudbaar :  13-15.

De wedstrijd tegen Tante Sien/Eschstars, bezitter van de 7de plek in de derde divisie,  afgelopen zaterdag begon voortvarend voor de thuisploeg. Met gretig spel werd de eerste set met 25-12 gewonnen, maar opzienbarend was de uitslag on de tweede set. Met 25-13 werden de tukkers volledig zoekgespeeld middels lastige service’ s, sterk verdedigingswerk en bekeken aanvalsgeweld. Waar iedereen in sporthal ’t Spilbroek dacht aan een “ verrassende “ overwinning, bleek de opponent uit Vasse in set drie uit een heel ander vaatje te kunnen tappen. Onder aanvoering van een ontketende numer 3 bij de twentenaren werd Elite/Dynamo op de pijnbank gelegd : 17-25. In set 4 had de huisploeg een beter antwoord op het ontketende Tante Sien/Eschstars, maar ontbrak het een beetje aan geluk in de slotfase :  23-25.

De beslissende vijfde set was in eerste instantie voor de gasten ( 1-8 voorsprong ), maar de thuisploeg rechtte nog éénmaal de ruggen en wist het gat nog te verkleinen tot 9-12, maar moest toet toezien hoe de winst in de wedstrijd naar de gasten ging : 11-15. Komende zatedag weer een thuiswedsrijd voor het team van trainer/coach Alfred Oonk; dan komt Longa ’59 uit Lichtenvoorde op bezoek.