Dynamo-dames zetten goede lijn voort

NEEDE – Het eerste damesteam van Elite/Dynamo heeft het goede spel van afgelopen zaterdag – toen werd er nipt met 3-2 verloren in de derby tegen Boemerang – een passend vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Springendal/Set Up ’65 3 moest de equipe van trainer/coach Alfred Oonk de eerste set ( 16-25 ) weliswaar nog afstaan aan de twentse ploeg, maar nadat er hier en daar wat “ fine-tuning “ had plaatsgevonden, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de needenaren. De servicedruk werd beter alsmede de passing, waardoor de prima spelende Janneke Timmerije haar aanvallers goed kon bedienen :  snelle ballen over de midden-as, maar ook snelle ballen naar de buitenspeelsters waardoor de middenblokkeerders van de tukkers het niet meer konden belopen.

Met 25-21 en een knappe 25-17 draaide Elite/Dynamo de zaak volledig om in eigen voordeel. Ook in de vierde set was de thuisploeg de betere, al bleven de gasten toch wat langer in het spoor. Een goede service-serie gaf echter de doorslag in die set :  met 25-22 werd de set en daarmee de wedstrijd gewonnen. Door de overwinning ontdeed de needse ploeg zich van de laatste plaats op de ranglijst en steeg het naar plaats tien.

Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd voor de dames. Dan komt komt debutant Rosstars uit het twentse Rossum op bezoek.  De wedstrijd in sporthal ’t Spilbroek begint om 18.15 uur.