Een dag vol medailles voor RGV Ruurlo

RUURLO – Elke twee jaar worden er, in het laatste weekend van november, de clubkampioenschappen georganiseerd voor alle recreatie sporters. Alle sporters konden deelnemen op hun eigen niveau en er waren daarom ook maar liefst 100 deelnemers in alle leeftijdscategorieën. De jongste sporter was 5 jaar en de oudste sporter 51 jaar. De wedstrijddisciplines van RGV Ruurlo (Turnen Dames, Turnen Heren, Trampoline Springen en Acrobatische Gymnastiek) waren ook op deze clubkampioenschappen allen vertegenwoordigd. Alle disciplines hebben geprobeerd de oefeningen zo samen te stellen dat iedereen aan de wedstrijd deel kon nemen, al dan niet met een aangepaste oefening. Het ging er namelijk niet op wat je liet zien, maar dat je lekker kon sporten en dat je kon laten zien aan je familie wat je allemaal geleerd hebt.

De grootste groep deelneemsters waren de meisjes. De 50 gymnasten lieten hun oefening zien op de Sprong, Brug, Balk en Mat. Op Mat, Ringen, Sprong, Brug, Rek en als keuze toestel Voltige lieten de jongens (en 5 heren) hun moeilijkste kunsten zien. De Trampoline spring(st)ers sprongen 3 oefeningen. De eerste oefening was een verplichte oefening, de volgende twee oefeningen waren een keuze oefening. Nieuw dit jaar was de discipline Acrobatische Gymnastiek waarbij 15 sporters op drie onderdelen hun kunsten vertoonden. Er werd door deze gymnasten elementen getoond op Mat, Sprong en de acro paaltjes.

Het was een gezellige, lange dag, maar zeker voor herhaling vatbaar. Over 2 jaar zullen de clubkampioenschappen weer georganiseerd worden waarbij RGV Ruurlo weer hoopt op zo’n grote deelname. De uitslagen zijn te vinden op www.rgv-ruurlo.nl en op de Facebook van de vereniging.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven