Een weekend vol prijzen voor leden RGV

RUURLO – Op zaterdag 9 november 2013 was het een druk weekend voor de Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RGV). In Ermelo vond de laatste plaatsingswedstrijd voor de Trampoline Spring(st)ers plaats, terwijl dat de afdeling Turnen Dames in Winterswijk meededen met de Clubteam wedstrijden, een wedstrijd welke RGV Ruurlo ook organiseerde. Trampoline Springen – RGV spring(st)ers naar NK Clubteam: De derde plaatsingswedstrijd voor het C/D/E niveau in District Oost vond plaats in Ermelo. RGV nam dit jaar deel met vijf teams en per team mogen er vier spring(st)ers springen op een wedstrijd. Na twee wedstrijden stond RGV Ruurlo er goed voor. Maar liefst vier teams hadden een reële kans om zich te plaatsen, maar dan moesten zij deze wedstrijd wel goed presteren.

Er werd heel goed gesprongen en dat resulteerde in drie podiumplekken. De teams RGV-C1, RGV-D2 en RGV-E4 gingen naar huis met het zilver. RGV-D3 en RGV-E5 behaalde een mooie 5e plaats. Na de daguitslag werd er ook bekend gemaakt welke teams zich hebben geplaatst voor het NK Clubteam op 14 december te Oss.

Helaas was de 5e plek voor RGV-D3 helaas net niet genoeg voor plaatsing. Zij eindigde na drie wedstrijden op een 5e plaats en de beste vier teams gingen door. Voor RGV Ruurlo hebben de volgende teams zich hiervoor geplaatst: RGV-C1 heeft zich als 2e geplaatst. Het team op het NK zal bestaan uit Lisanne Klein Brinke, Marieke Winters, Yasmin Fisser en Marleen Eggink. Voor RGV-D2 springen op 14 december Felicity Buffart, Kim Boekelder, Lianne Wolters en Koen Winkelhorst. Zij plaatste zich als 1e voor het NK. Jadey Buffart, Milou Stegers, Merle Stegers en Lisanne van Krimpen (RGV-E4) hebben zich als 2e geplaatst voor het NK.

Turnen Dames – RGV Meisjes overheersen op Clubteam kampioenschappen!: Het officiële KNGU-wedstrijdseizoen voor District Oost begon zaterdag 9 november met de clubteam kampioenschappen. Het was gepland een lange dag te worden, de officiële prijsuitreiking stond gepland om 19.00 uur, maar vanwege diverse omstandigheden kon het licht pas uitgedaan worden om 22.00 uur. Van elk team bestaande uit drie tot zes sporters, moesten op elk toestel vier oefeningen worden geturnd, waarvan de beste drie oefeningen meetellen voor de uitslag. Voor de organiserende vereniging, RGV Ruurlo, was het een zeer succesvolle dag.

Van de acht deelnemende teams, behaalde vijf teams het erepodium. Bij de voorgeschreven oefenstof behaalde het RGV team in het N3/N4-niveau de gouden medaille, in het D1 niveau was er eveneens een 1e plaats en een 5e plaats. Het D2-niveau werd overheerst door RGV Ruurlo, aangezien hier de twee hoogste podiumplaatsen voor RGV Ruurlo waren en het derde team in dit niveau eindigde net naast het podium (4e plaats).

Bij de keuze oefenstof behaalde het team in het F-niveau een mooie vijfde plaats en er was een mooie bronzen medaille voor het team in het D-Niveau.