Elite/Dynamo-heren doen goede zaken!

NEEDE – In sporthal ’t Spilbroek stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd voor de volleyballers van Elite/Dynamo op de rol. Naaste belager, het geroutineerde Alterno 4 met één punt minder op de ranglijst, kwam naar Neede. De thuisploeg moest het nog zonder de geblesseerde Ronald Krijgsman en Andre Jonkman doen, maar kon wel beschikken over Jan Willem Kistemaker. De thuisploeg steekt in een uitstekende vorm en liet dat ook in de eerste set weer zien : de apeldoornse ploeg werd prima onder druk gehouden met de service, waarbij met name de libero het zwaar te verduren had.  In eerste instantie wisten de buitenaanvallers van Alterno nog wel raad met de vele set-up’ s aan de buitenkant, maar met wat “ fine-tuning “ in de blokkering werden de aanvallen gaandeweg de set prima gepareerd.  Met veel score’ s van de thuisploeg over de midden-as was de winst in de eerste set met 25-18 een feit.

In set twee ging de thuisploeg onverdroten door : lastige service’ s richting opponent, puik pass-werk van Jorn Huijsman aan Needse zijde en slim verdeelwerk van Erald Larink waren de ingrediënten om deze set, met volleybal van hoog niveau, in het voordeel van Elite/Dynamo te doen kantelen : 25-20 ). In de derde set begon de thuisploeg zwak en stond er al snel een achterstand op de borden, maar van paniek was geenszins sprake. Een time-out om de gretigheid terug te krijgen miste zijn uitwerking niet : er werd hartstochtelijk verdedigd op de kogels van de opponent en de mooie ralley’ s die ontstonden werden steeds vaker in Needs voordeel beslist. Enkele ongedwongen fouten van de gasten deden de rest :  25-21 setwinst. In de vierde rondgang was er speeltijd voor “ jonkie “ Tim Oonk uit heren 2. Hij nam de plek in van Jan Willem Kistemaker. De vaste patronen waren hierdoor heel even zoek, maar ook nu werd de kalmte bewaard en de zaak stond weer als een huis.

Wel had Alterno ondertussen een flink gat weten te slaan ( 17-22 ) en dus moesten de ruggen ouderwets gerecht worden bij het team van trainer Helmuth ter Braack. En dat gebeurde met verve : vol overgave werd er voor elke bal gevochten om zodoende te proberen alsnog de volle winst veilig te stellen. Uiteindelijk was het Tim Oonk die op 25-25 een prachtige taktische bal van zijn vingers liet vertrekken, die heel Alterno aan de grond genageld deed staan. Niet veel later maakte diezelfde Tom Oonk, na een wederom enerverende ralley, op matchpoint met een daverende knal langs het Apeldoorns tweemans-blok het volleybalfeest compleet : 27-25.

Door de overwinning krijgt de ploeg uit Neede de tweede plaats nog vaster in handen, met zelfs kans op de koppositie omdat men nog een wedstrijd tegoed heeft. Komende vrijdag spelen de heren in Vriezenveen tegen hekkensluiter Vrivo 2. Dinsdag 19 november is er de bekerwedstrijd tegen VIOS/Eefde in sporthal ’t Spilbroek.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven