Elite/Dynamo-heren doen goede zaken!

Door Redactie op 11-11-2013

NEEDE – In sporthal ’t Spilbroek stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd voor de volleyballers van Elite/Dynamo op de rol. Naaste belager, het geroutineerde Alterno 4 met één punt minder op de ranglijst, kwam naar Neede. De thuisploeg moest het nog zonder de geblesseerde Ronald Krijgsman en Andre Jonkman doen, maar kon wel beschikken over Jan Willem Kistemaker. De thuisploeg steekt in een uitstekende vorm en liet dat ook in de eerste set weer zien : de apeldoornse ploeg werd prima onder druk gehouden met de service, waarbij met name de libero het zwaar te verduren had.  In eerste instantie wisten de buitenaanvallers van Alterno nog wel raad met de vele set-up’ s aan de buitenkant, maar met wat “ fine-tuning “ in de blokkering werden de aanvallen gaandeweg de set prima gepareerd.  Met veel score’ s van de thuisploeg over de midden-as was de winst in de eerste set met 25-18 een feit.

In set twee ging de thuisploeg onverdroten door : lastige service’ s richting opponent, puik pass-werk van Jorn Huijsman aan Needse zijde en slim verdeelwerk van Erald Larink waren de ingrediënten om deze set, met volleybal van hoog niveau, in het voordeel van Elite/Dynamo te doen kantelen : 25-20 ). In de derde set begon de thuisploeg zwak en stond er al snel een achterstand op de borden, maar van paniek was geenszins sprake. Een time-out om de gretigheid terug te krijgen miste zijn uitwerking niet : er werd hartstochtelijk verdedigd op de kogels van de opponent en de mooie ralley’ s die ontstonden werden steeds vaker in Needs voordeel beslist. Enkele ongedwongen fouten van de gasten deden de rest :  25-21 setwinst. In de vierde rondgang was er speeltijd voor “ jonkie “ Tim Oonk uit heren 2. Hij nam de plek in van Jan Willem Kistemaker. De vaste patronen waren hierdoor heel even zoek, maar ook nu werd de kalmte bewaard en de zaak stond weer als een huis.

Wel had Alterno ondertussen een flink gat weten te slaan ( 17-22 ) en dus moesten de ruggen ouderwets gerecht worden bij het team van trainer Helmuth ter Braack. En dat gebeurde met verve : vol overgave werd er voor elke bal gevochten om zodoende te proberen alsnog de volle winst veilig te stellen. Uiteindelijk was het Tim Oonk die op 25-25 een prachtige taktische bal van zijn vingers liet vertrekken, die heel Alterno aan de grond genageld deed staan. Niet veel later maakte diezelfde Tom Oonk, na een wederom enerverende ralley, op matchpoint met een daverende knal langs het Apeldoorns tweemans-blok het volleybalfeest compleet : 27-25.

Door de overwinning krijgt de ploeg uit Neede de tweede plaats nog vaster in handen, met zelfs kans op de koppositie omdat men nog een wedstrijd tegoed heeft. Komende vrijdag spelen de heren in Vriezenveen tegen hekkensluiter Vrivo 2. Dinsdag 19 november is er de bekerwedstrijd tegen VIOS/Eefde in sporthal ’t Spilbroek.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->