Elite/Dynamo-heren winnen in Apeldoorn

NEEDE – De heren van Elite/Dynamo namen het afgelopen weekeinde op tegen “ het andere Dynamo “ :  het vijfde herenteam van Dynamo Apeldoorn kwam namelijk op bezoek in sporthal ’t Spilbroek. De thuisploeg, toch al niet ruim in het personeel vanwege blessure’ s, zag deze week tot overmaat van ramp ook nog Jan Willem Kistemaker ( kuitblessure ) afhaken.  Daarmee bleef de teller met fitte spelers steken op 6 en moest er een beroep gedaan worden op enkele spelers uit het vierde team. De zes fitte spelers begonnen uiterst scherp aan de wedstrijd :  vanaf het begin was er veel service-druk, waardoor de ploeg uit Apeldoorn gedwongen werd om veelvuldig de buitenkant op te zoeken.

Daar was een sterk blok de aanvallers van de opponent vaak te machtig. In kombinatie met de hoge foutenlast van Dynamo Apeldoorn was dat voldoende om de eerste set met 25-13 in de wacht te slepen. Ook het vervolg van de wedstrijd gaf eenzelfde beeld te zien :  een superscherpe thuisploeg was op alle vlakken beter dan de jonge ploeg uit het Apeldoornse. De prima passing bij de spilbroekbewoners stelden een prima spelende Erald Larink in staat om zijn aanvallers naar hartenlust te bedienen.

Met name de aanvallen over de midden-as leverden veel punten op, zodat ook de overige sets makkelijk werden gewonnen ( 25-13, 25-10 en 25-13 ). Met de overwinning verstevigde de needse ploeg zich op de tweede plek van de ranglijst. Komende zaterdag speelt de ploeg weer een thuiswedstrijd. Dan komt een andere ploeg uit Apeldoorn naar Neede :  Alterno 4 is dan de tegenstander. De wedstrijd in sporthal ’t Spilbroek begint om 16.30 uur.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven