Geweldige teamprestatie van Boemerang

Door Redactie op 07-11-2013

EIBERGEN – Gerrit de Boer: ”Hoe anders kan een voorbereiding op een wedstrijd verlopen. Dorine, Loes en Gerrit treffen om 19.00 uur een gesloten garage Huitink aan, bij het ophalen van de auto’s. Gelukkig treffen ze bij het benzinestation een jongeman die bij Huitink werkt. Hij rijdt mee naar de garage en kunnen we alsnog de auto’s meenemen. Wat later dan gepland komen we bij de Pickerhal. Iedereen snel in de auto’s, want we moeten onderweg ook nog tanken, omdat in 1 van de auto’s bijna geen benzine zit. Komen we bij garage Groters op de weg naar Haaksbergen, worden door een grote politiecontrole van de weg gehaald. Geen autopapieren in de auto’s en gelukkig wordt dit door de politie geaccepteerd. Na het tonen van een rijbewijs en wat blazen in een apparaat kunnen op weg naar Geesteren in Twente.

Hier komen we om 20.30 uur aan en kunnen we toch nog tijdig om 20.45 uur aan onze warming-up beginnen. Wederom geen 1e scheidsrechter in Twente en twee te jonge lijnrechters, die voor de wedstrijd nog geïnstrueerd moeten worden. Het kwam bij mij over als iets wat op een pupil van de week leek. Daarbij komt dan nog een aanvangstijd van 21.15 uur (volgens mij is dit uiterlijk 21.00 uur volgens de regels), omdat het eerste Damesteam zo nodig vooraf nog op een centercourt moet trainen). Dus kortom vroeg ik mij af, als dit maar goed gaat. Maar tot mijn verbazing beginnen we juist deze wedstrijd heel goed met veel directe punten. We namen een voorsprong van 8-15 en gaven dit niet meer weg. Met de ruime cijfers 17-25 werd de eerste set gewonnen. Ook in de 2e set begonnen we goed en ook nu kwamen we op een voorsprong van 8-15. Tornado vocht zich terug en er ontstond een hele spannende slotfase, waarin beide teams er volledig voor gingen. Setpoints over en weer, een keer benadeeld door een uitbal die in was en een netroller met hun service, waardoor deze set met 36-34 voor Tornado werd afgesloten. In de 3e set kwamen we op een achterstand van 12-6 en halverwege stond het ook nog 16-11.

Maar we bleven als team er voor gaan en dwongen aan het eind van de set met servicedruk de nodige foutjes af bij de tegenstander. Ook nu een spannend slot, maar met 26-28 ging de set nu naar ons. Opluchting volop natuurlijk en ondanks het tijdstip van 22.35 uur was iedereen bereid om voor de 4 punten te gaan. Tot 10-12 ging het gelijk op en toen was het bij Tornado gedaan. We kwamen in 1 serviceserie op 12-20. Tornado wisselde nog drie keer, maar ook dit had weinig effect. Met maar liefst 13-25 werd de 4e set gewonnen en konden we vier hele belangrijke punten bijschrijven.

Een geweldige teamprestatie, die ondanks alle nadelige randverschijnselen werd geleverd. Een compliment aan het team is dan ook zeker op z’n plaats en ook Else wil ik hierbij ontzettend bedanken voor het meegaan en haar medeleven vanaf de kant. Door deze overwinning zijn we ook Pegasus voorbij, die gisterenavond met 3-1 verloor in Rossum van Rosstars en liepen we natuurlijk drie punten uit op Tornado.

Komende week zullen we ons weer goed moeten gaan voorbereiden op de wedstrijd van volgende week zaterdag thuis tegen Longa.”

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->