Holland Mineraal heeft met 2-6 verloren

Door Redactie op 04-11-2013

HAARLO – De driebanden spelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben zondagmiddag tegen de ongeslagen koploper Dallinga-Frans Bevers net niet voor een stunt kunnen zorgen. Voor veel toeschouwers ging de wedstrijd nipt met 2-6 verloren. “Met uitzondering van de wedstrijd tussen Frans van Schaik en Peter Backer, waren wij in alle andere partijen beslist niet de mindere”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop. “Jelle Pijl staat na 29 beurten nog op een 40-38 voorsprong en dan maakt Jean-Paul de Bruijn met een slotserie van zeven caramboles de partij uit. En ook Anno de Kleine staat tegen Frédéric Caudron na veertien beurten op een 19-12 voorsprong, maar dan heeft de Waal aan series van 4, 4, 5, en 7 caramboles voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Het is jammer en het was nog niet eens onverdiend geweest ook”, vervolgt hij.

De beste partij van deze middag kwam op naam van Peter de Backer die op superieure wijze Frans van Schaik met 19-50 in achttien beurten versloeg. De Backer maakte indruk door in de derde beurt een serie van achttien caramboles te maken en met de regelmaat van de klok bleef hij maar door met het maken van caramboles. Hij had in totaal slechts vier “nullen”. Op de andere tafel speelde zich een spannend gevecht af tussen de enige Zeeuw, Jean-Paul de Bruijn en de Hengeloër Jelle Pijl. De Bruijn had in het begin wel een licht voordeel, maar in het tweede deel was het constant stuivertje wisselen. Uiteindelijk trok de Bruijn met 43-45 na 30 beurten aan het langste eind.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam Anno de Kleine tegen Wereldkampioen Frédéric Caudron goed uit de startblokken nam een 19-12 voorsprong, maar zonder excellent te spelen boog Caudron de wedstrijd toch in zijn voordeel om en won na 28 beurten met 35-50. De eer voor de Lochemse formatie werd gered door Stefan Spilleman, die vanaf de negende beurt tegen Raymund Swertz constant aan de leiding was en zijn goede vorm van de laatste weken nog meer glans gaf door na 36 beurten de punten met 45-37 binnenhaalde.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->