Holland Mineraal pakt de volle winst

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben een uitstekend weekend achter de rug. In eigen huis won het team op zaterdag met 6-2 van de nummer twee van de ranglijst Partycentrum Osdorp met 6-2 en zondag was de feestvreugde compleet door een 8-0 overwinning op het bezoekende ’s Landswelvaren uit Kwadendamme.

Grote man bij de formatie van Ronny Hazewinkel was ongetwijfeld Anno de Kleine. De man uit Helmond won zaterdag op het beslissende moment zijn partij van Frans van Kuijk door in beurt 32 een serie van zeven caramboles te plaatsen. Aangezien Van Kuijk in de nabeurt bleef steken op 43 caramboles was de eerste thuiszege van dit seizoen binnen. De Kleine keek na vijf beurten tegen een achterstand aan van 7-21, maar aangezien zijn tegenstander de controle over de partij volledig kwijt raakte profiteerde de Helmonder en kwam na 22 beurten zelfs op een 32-29 voorsprong. Vanaf dat moment beet hij zich in zijn tegenstander vast en won door regelmatig te scoren verdiend.

De basis voor de wedstrijd winst was al in de eerste twee partijen gelegd door overwinningen van Stefan Galla en Stefan Spilleman. Zij versloegen respectievelijk Dick van Uum, 44-22 in 27 beurten en Sander Jonen, 45-27 in 33 beurten. Bij de stand 30-27 na 30 beurten plaatste Spilleman een serie van 14 caramboles, miste de laatste op een haar maar maakte twee beurten later de partij uit. De eer voor de gasten werd gered door Eddy Merckx die in het tweede deel van zijn partij tegen Murat Naci Coklu zijn slag sloeg en door een slotserie van zes caramboles na 38 beurten aan het langste eind trok. Coklu bleef steken op 43 caramboles.

Een dag later tegen ’s Landswelvaren nam de thuisclub opnieuw een 4-0 voorsprong door overwinningen van Jelle Pijl en Stefan Galla. Zij versloegen respectievelijk Jens van Dam, 45-32 na 38 beurten en Kees Wittens. Galla had halverwege na 15 beurten een 25-11 voorsprong, ging daarna slordiger spelen maar zijn overwinning kwam geen moment in gevaar. Hij won uiteindelijk na 38 beurten met 45-27.

Anno de Kleine vertrok in zijn partij tegen Ronny Daniels als een speer. De Kleine had na vijf beurten een 25-14 voorsprong door series van 10, 15 tweemaal nul en opnieuw 10 caramboles. Daniels knokte zich toch terug in de wedstrijd en aangezien op de andere tafel zijn ploeggenoot Francis Forton tegen Murat Naci Coklu na 30 beurten op een zekere overwinning leek af te stevenen, 36-45, probeerde hij er alles aan te doen om De kleine het leven zo zuur mogelijk te maken.

Coklu kreeg echter plotseling toch de controle over de ballen en met series van vier en tien caramboles trok hij, niet goed spelend, toch aan het langste eind. Forton bleef verbouwereerd achter en kwam na 32 beurten niet verder dan 47 caramboles. De partij tussen De Kleine en Daniels werd uiteindelijk nipt gewonnen door de man van thuisclub met 50-49 in 27 beurten.

“Deze twee overwinningen had mijn team dit echt nodig”,aldus een overgelukkige Ronny Hazewinkel na afloop. “We kunnen nu weer naar boven kijken. Dit voelt goed aan”. Ook hij roemde na afloop het spel van Anno de Kleine. “Zaterdag pakte hij op het beslissende moment de winst voor ons en vandaag schittert hij weer door twee serie van tien caramboles te produceren”. Zaterdag speelde Holland Mineraal met een teammoyenne van 1,407 en zondag met ruim 1,500.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven