Personeel Oldenkotte elders aan het werk

REKKEN – Tbs-kliniek FPC Oldenkotte sluit haar deuren. Maar er komen 90 nieuwe arbeidsplaatsen in de buurt voor lichtere vormen van zorg voor forensisch psychiatrische patiënten. Dat schrijven burgemeester Den Oudsten van Enschede, burgemeester Bloemen van Berkelland en directeur Nijhuis van FPC Oldenkotte in een brief aan staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie waarin deze afspraak wordt bevestigd. Gezamenlijk hebben zij afgelopen donderdag in een gesprek met de staatssecretaris gepleit voor banenbehoud in de regio Oost-Nederland. In de toekomst kan een deel van de medewerkers uit tbs-kliniek Oldenkotte elders aan het werk blijven in de forensische zorg.

John Nijhuis: “Hoewel ik betreur dat FPC Oldenkotte moet sluiten, zijn we blij met deze uitkomst.” Voor deze lichtere vormen van forensische zorg kan de expertise van medewerkers van FPC Oldenkotte worden gebruikt. Het gaat dan om voorzieningen zoals FPK, FPA en forensische RIBW-plaatsen. Voor deze voorzieningen is het huidige gebouw van FPC Oldenkotte niet geschikt.

Staatssecretaris Teeven heeft ook toegezegd om collega-bewindslieden te polsen of er een andere bestemming aan het gebouw van Oldenkotte kan worden gegeven. Samen met de provincie Gelderland wordt onderzocht welke alternatieve mogelijkheden er zijn voor het gebouw. Burgemeester Bloemen is ook positief over het resultaat: “Dit is een goede uitkomst. Als alle 280 arbeidsplaatsen (FTE) waren verdwenen, zou dat echt een dreun zijn geweest voor deze gespecialiseerde beroepsgroep.”

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven