Rolstoelbasketbal bij Maxx en Assink

NEEDE – Op vrijdag was de stichting rolstoelbasketbal te gast in de gymles bij Maxx onderwijs uit Neede. Rolstoelbasketballer Dick van de Wetering met zijn hulp Mathijs gaven uitleg over hun handicap en de verschillende rolstoelen die er zijn en namen met de leerlingen de regels door van de rolstoelbasketbal sport. Daarna werd er geoefend hoe de rolstoel bestuurd moeten worden en hoe je kunt basketballen als je zit. De clinic werd afgesloten met een partijspel, waarin bleek dat de leerlingen snel leerden, want er werd veel gescoord. De Sport Federatie Berkelland regelt de bijzondere clinics op Het Assink, het AOC-Oost en op het Maxx-onderwijs. Zo wordt er maandag 2 december gerolstoelbasketbald in de gymles van het Assink Neede en geschermd in de gymles van het AOC-Oost te Borculo. De foto’s en filmpjes staan op  www.sportfederatieberkelland.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven