Sterk Etikon wint met tweemaal 0-6

HAARLO – In de Topteamcompetitie Carambole heeft een sterk spelend Etikon uit Haarlo zaterdag in Rumpt tegen De Graafschap Biljarts met tweemaal 0-6 gewonnen.  Henri Tilleman had in de eerste partij van het anker kader 47/2 tegen Guido Kauffeld een paar missers via de losse band waardoor hij acht beurten nodig had om de 200 caramboles vol te maken. Zijn tegenstander kwam nog tot 112 caramboles. In de tweede partij, nu tegen Ricardo Goud, was de Drontenaar in één beurt klaar. Zijn tegenstander bleef in de nabeurt op 1 carambole steken.

In het 71/2 speelde Patrick Niessen zijn beste wedstrijden van dit seizoen. In de eerste partij versloeg hij Demi Pattiruhu in drie beurten met 44-150 met een slotserie van 146 caramboles. In zijn tweede partij tegen Guido Kauffeld deed hij het nog een tikkeltje beter en won deze met een slotserie van 130 caramboles. Kauffeld kwam niet verder dan elf caramboles. In de bandstoot partijen had Jean-Paul de Bruijn acht beurten nodig om Ricardo Goud met 16-100 te verslaan met onder andere een slotserie van 66 caramboles. In de tweede partij tegen Demi Pattiruhu had de man uit Hulst slechts drie beurten nodig. Met een slotserie van 74 caramboles besliste hij deze partij. Zijn tegenstander kwam niet verder dan twee caramboles.

“Wij waren vooral in de tweede wedstrijd op alle tafels superieur”, aldus captain Dinand Prinsen. “In de eerste wedstrijd was het alleen jammer, dat Henri Tilleman een paar missers had via de losse band, anders was hij ook veel eerder gefinisht”. Ook over het spel van Patrick Niessen was hij zeer tevreden. “Vandaag een Niessen gezien zoals wij het graag zien. Driehonderd caramboles in slechts vijf beurten, dat was weer de echte Patrick”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven