Acro Duo RGV pakt brons op Acrotoernooi

Door Redactie op 04-12-2013

RUURLO – Het Acro seizoen werd dit jaar geopend door de deelname aan een internationaal Acrotoernooi, de Breda Open Acrobatics Cup (BOAC). Voor de tweede keer werd dit toernooi georganiseerd en er waren verschillende landen die deelnamen, denk hierbij aan teams uit Zwitserland, Duitsland, natuurlijk Nederland en enkele groot machten uit de Acro-wereld, te weten: Groot-Brittanië, Belgie en zelfs Rusland. Naast al dit “Acro geweld”, stonden er ook zes teams uit Ruurlo op de vloer. Al deze teams hebben tijdens deze wedstrijd nieuwe elementen uitgeprobeerd voor het officiële wedstrijdseizoen dat begint in januari 2014. Er zijn ook enkele verschuivingen in de teams geweest, waardoor sommige teams in een compleet andere samenstelling op de vloer stonden. De teams die in dezelfde samenstelling zijn gebleven, hebben allen meegedaan in een hoger niveau.

Fabienne Eggink en Mirthe Brandwacht (Damespaar D-Senior) werden in een sterk deelnemersveld 12e met een puntentotaal van 22,200. Jinte Augusteijn, Marjolein van Haaften en Nicole Klinkhamer (Damesgroep D-Senior) werden met een score van 20,050 9e. Deze teams hebben, om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd, een niveau hoger meegedaan dan dat ze in januari uitkomen. Voor hen was het voornamelijk de ervaring die telt.

De overige teams zullen het komende seizoen wel uitkomen in dezelfde niveaus. Het trio, bestaande uit Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek hadden een gewaagde toren in hun oefening, maar deze konden ze helaas niet voltooien. Ze hebben de oefening netjes afgemaakt, maar jammer genoeg eindigde zij als laatste. Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld en Joyce Bosman hebben zich zeer keurig staande weten te houden, met een score van 22,550 eindigde ze op een mooie 5e plaats. Ook het D-junioren trio bestaande uit Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok werden 5e, alleen zij met een score van 24,100.

Het laatste duo, bestaande uit Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman, draaide een perfecte oefening en eindigde met een totaal van 25,050 op een verdiende 3e plaats. Twee teams uit België waren helaas te sterk voor hen, maar deze bronzen plak is een mooie opsteker voor het nieuwe seizoen. Voor de gehele groep was het een geslaagd weekend waarbij er zeker nog punten voor verbetering geconstateerd zijn. Echter het was voornamelijk de internationale ervaring die telt.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->