BV Overkamp boekt twee overwinningen

Door Redactie op 29-12-2013

HOLTERHOEK – Het topteam van BV Overkamp heeft zijn laatste wedstrijd van het jaar in de eerste divisie topteam competitie 2 overwinningen geboekt. In eigen huis werd Onder ons / Pearle / Biljartservice Kennemerland uit Beverwijk verslagen met 4-2 en 6-0 Jacob Bergsma verloor in de eerste wedstrijd het Libre van Jeffrey Lenaers. De partij ging gelijk op tot aan de 8e beurt. Lenaers kreeg de ballen in de serie om deze met 179 uit te spelen. Brian ter Braak,foto, won eenvoudig het ankerkader 47/2 van Vincent Veldt. Middels 2 series van 41 kon hij na reeds 6 beurten de felicitaties in ontvangst nemen.

Veldt kwam niet verder dan 55 caramboles. Hans Klok moest alle zeilen bijzetten om in het bandstoten de sterk spelende Marcel van Dijk van zich af te schudden. Van Dijk had na 4 beurten reeds 27 caramboles terwijl Klok op 2 stond. Klok knokte zich terug in de wedstrijd middels series van 13 en 18. Na 19 beurten kon hij de winst veilig stellen en Van Dijk teleurgesteld achterlatend op 51 caramboles.

In de tweede wedstrijd revancheerde Bergsma zich in het Libre. Zonder grote series kon hij na 14 beurten de winst veilig stellen. Tegenstander Lenaers speelde slordig en kwam niet verder dan 93 caramboles. Door de wissel in spelsoorten van de tegenstander speelde Klok tegen Vincent Veldt. In de 8e beurt demarreerde Klok met een serie van 28. Deze voorsprong was groot genoeg om de winst veilig te stellen. Ondanks een serie van 22 kwam Veldt tot een score van 44 caramboles. Brian ter Braak nam het in het ankerkader 47/2 op tegen Marcel van Dijk. De partij ging lang gelijk op.

Het was Van Dijk die als eerste een voorsprong nam middels series van 41, 32 en 56. Daarna was het kruit verschoten voor Van Dijk. Ter Braak antwoorden met eveneens 56. Ter Braak kon zijn achterstand goed maken en de partij in de 16e beurt beslissen. Van Dijk kwam met een serie van 8 in de nastoot nog dichtbij maar strandde op 7 caramboles voor het eind.

De zesde overwinning op rij. Vorige maand stonden we nog onderaan maar 3 wedstrijden op rij winnen en we staan in de top 5. Een mooie afsluiting van het jaar aldus de tevreden lokaalhouder.

Volgend jaar speelt het topteam op 11 januari 2014 een uitwedstrijd naar Almere ’83 en op 8 februari speelt het topteam zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Tegenstander is dan Biljart Centrum Arnhem. Vermoedelijke opstelling Jacob Bergsma, Hans Klok en Brian ter Braak. Aanvang 11.00.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->