Dames Dynamo verliezen van Krekkers 2

NEEDE – Het eerste damesteam van Elite/Dynamo speelde afgelopen zaterdag in Mariaparochie tegen Krekkers 2.  Enkele weken geleden was deze ploeg ook al tegenstander, toen in het bekertoernooi. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een kopie van de wedstrijd eerder in sporthal ’t Spilbroek in Neede. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, waarbij de vechtlust van de equipe uit Neede het moest opnemen tegen de lengte van de ploeg uit Twente. Die vechtlust leverde de ploeg van trainer/coach Alfred Oonk de eerste set op ( 23-25 ), maar Krekkers 2 herstelde de opgelopen schade vrij snel ( 25-18 ).

In set drie was de thuisploeg even heer en meester en moest Elite/Dynamo toezien hoe de tukkers, met name blokkerend, vrij makkelijk de set wonnen : 25-13.  Maar de needenaren wisten met ouderwets vechtvolleybal de stand weergelijk te trekken ( 16-25 ) zodat een vijfde set moest bepalen wie zich winnaar mocht noemen.  En in die vijfde set was het verschil nooit groter dan 2 punten. Krekkers 2 kwam weliswaar op matchpoint, maar dit werd door Elite/Dynamo tenietgedaan. Hoewel er kansen waren op de overwinning, gaf de sterke blokkering van de thuisploeg de doorslag :  16-14.

Toch twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en hoewel de needse ploeg de laatste plek bezet, zijn de verschillen klein.  Aanstaande zaterdag speelt Elite/Dynamo weer een thuiswedstrijd; tegenstander is dan WEVO ’70. De wedstrijd begint om 18.15 uur in sporthal ’t Spilbroek.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven