Dubbele winst voor biljarters Overkamp

HOLTERHOEK – In de eerste divisie hebben de biljarters van Overkamp de dubbele winst geboekt ten koste van Terborgse Wijncentrale/Veltins uit Doetinchem. Het werd in eigen huis een dubbele 4-2 voor de thuisploeg.
Boudewijn Alink van Terborgse Wijncentrale/Veltins won de Libre wedstrijd van Jacob Bergsma. Alink speelde geconcentreerd en kreeg snel de ballen in de serie. Met een serie van 111 kon hij na 3 beurten de felicitaties in ontvangst nemen. Brian ter Braak troefde Heinz Schmale af in het ankerkader 47/2. Middels een serie van 57 kon hij na 10 beurten als eerste finishen. Het beslissing moest vallen in het bandstoten tussen Willem Siebelink en Hans Klok. Uiteindelijk was het Klok die met een serie van 22 een voorsprong nam. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en na 11 beurten kon hij de zege veilig stellen. Siebelink kwam niet verder dan 20 caramboles.
In de tweede wedstrijd wist Alink wederom het Libre van Bergsma te winnen. In de 2e beurt leek hij de partij uit te spelen. Na een serie 227 kwamen de ballen vast te liggen miste hij daarna de afstoot. In de derde beurt maakte hij het karwei alsnog af. Hans Klok en Willem Siebelink troffen elkaar weer in het bandstoten. Klok dicteerde van begin tot eind de wedstrijd. In de 20e beurt kwam Klok als eerste bij de finish. De beslissing moest komen uit de laatste wedstrijd tussen Brian ter Braak en Heinz Schmale. In het ankerkader 47/2 ging de partij gelijk op. Ter Braak kon met een series van 44 en 47 voldoende afstand nemen om na 21 beurten de partij definitief in zijn voordeel te beslissen.
Een mooie overwinning tegen het hoog geplaatste Terborgse Wijncentrale/Veltins uit Doetinchem. In de eerste ronde is er sterk gespeeld. De tweede ronde werd meer op winst gespeeld en dit werd beloond met 2 mooie overwinningen, aldus de teamleider
Aanstaande zaterdag staat er wederom en topteam competitie op het programma. De spelers reizen af naar Wijchem om daar tegen Zal Verploegen te spelen. Het team zal hoogstwaarschijnlijk spelen met Tom Temmink, Hans Klok en Freddy ter Braak.
28 december speelt het topteam de laatste wedstrijd van dit jaar. Thuis zal Onder ons/ Pearle / Biljartservice Kennemerland uit Beverwijk op bezoek komen. Aanvang 11.00 uur

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven