Dynamo-heren winnen knap van Alterno

NEEDE – De herenvolleyballers van Elite/Dynamo traden in Apeldoorn aan voor de laatste wedstrijd in 2013. Tegenstander Alterno 4 werd in Neede weliswaar met 4-0 verslagen, maar liet zien over veel ervaring én volleyballend vermogen te beschikken. En dat maakte de wedstrijd op voorhand tot een lastige klus. Met een complete selectie, inclusief trainer Helmuth ter Braack als coach, werd de strijd begonnen. De thuisploeg, die al vooraf had laten weten op revanche belust te zijn, speelde furieus maar de needenaren lieten zich niet van de wijs brengen. Verzorgd volleybal leverde een voorsprong op, die niet door de thuisploeg ongedaan kon worden gemaakt : 21-25.

De tweede set gaf eenzelfde beeld : twee strijdende teams, waarbij Elite/Dynamo zich bediende van goed pass-werk en gevarieerde aanvallen terwijl Alterno veel hoge ballen op de buitenkant speelde. Daar stond echter een sterke blokkering die haar werk naar behoren deed : 20-25.

Ook in set drie bleef er sprake van een gelijkopgaande strijd. Weer was de ploeg uit Neede de bovenliggende partij, al was het maar omdat de thuisploeg meer streed tegen de arbitrage dan tegen de equipe van trainer/coach Helmuth ter Braack. Net als in de tweede set werd ook de derde met 20-25 gewonnen. De vierde set ging met 25-23 naar Alterno 4 dat, gezien het wedstrijdbeeld, ook wel recht had op een punt. De andere vier punten gingen echter mee naar Neede, waardoor de needse equipe als “ Herbstmeister “ de winterstop in gaat.

Na de winterstop volgt eerst een uitwedstrijd tegen Rivo Rijssen 3 waarna op 18 januari direkte konkurrent Devolco ’88 2 op bezoek komt in sporthal ’t Spilbroek.