Koploper Prinsen niet verder dan remise

HAARLO – De driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zaterdagavond in Hoeven bij FDV Jacoby/Schuler Cues in de strijd om het kampioenschap de thuisclub een remise moeten toestaan. Bij de gasten, die niet konden beschikken over Raymund Swertz en Michel van Silfhout in verband met het NK 71/2, konden alleen de beide Duitse spelers hun partij in winst omzetten. Markus Galla, die tegen Jeffrey van Nijnatten halverwege nog tegen een 23-10 achterstand aankeek, was in het tweede deel veel beter op dreef en toen hij de stand gelijk trok bij 30-30 was er geen houden meer aan voor de captain van thuisclub. Na 46 beurten finishte Galla. Van Nijnatten kwam niet verder dan 33 caramboles.
De andere Duitser, Carsten Lässig, speelde een degelijke partij tegen Jan van Oosterhout. Lässig liep door het produceren van kleine serietjes steeds verder van zijn tegenstander weg en won uiteindelijk na 40 beurten met 36-40.

Freddy ter Braak kon zijn tegenstander tot 7-7 nog goed bijhouden, maar daarna kwam hij er tegen Bryan Vangenechten niet meer aan te pas. Na 37 beurten werd de Haarlose speler uit zijn leiden verlost en was de winst met 40-18 voor de thuisclub. Ook kopman Dave van Geel ondervond de sterkte van zijn tegenstander Steven van Acker. Beide spelers kwamen goed uit de startblokken, 14-12 na zes beurten, en 23-24 halverwege.

Daarna hadden beide spelers moeite met scoren, maar het was uiteindelijk toch Van Acker die een beter eindschot had en met 45-35 na 39 beurten ging de winst verdiend naar FDV Jacoby/Schuler Cues.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven