Moeizame overwinning Holland Mineraal

Door Redactie op 04-12-2013

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal hebben zondagmiddag een verdiende, maar moeizame 6-2 overwinning behaald op het bezoekende Garage Verbrugge Hyundai uit Sluiskil. Met name de spelers van de eerste twee partijen, Jelle Pijl en Stefan Spilleman haalden niet het niveau van de laatste weken. Zo verloor Pijl na 33 beurten van Berry Dallinga met 29-45 en nam hij revanche voor de geleden nederlaag in de eerste wedstrijd. De Hengeloër keek vanaf de eerste beurt tegen een achterstand aan, die steeds maar groter werd en uiteindelijk ging de winst meer dan verdiend naar Dallinga.

De andere tafel gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Spilleman, toch een zekere factor de laatste wedstrijden in het team van captain Ronny Hazewinkel, keek in zijn partij tegen captain Patrick Vasseur constant tegen een achterstand aan. Pas na vier en vijftig beurten kwam hij langszij, 36-36, en vanaf dat moment profiteerde hij van de vele missers van de Zeeuw. Na 63 beurten besliste Spilleman de wedstrijd met een serie van drie caramboles. Zijn opponent kwam niet verder dan 40 caramboles.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde Strefan Galla tegen Therese Klompenhouwer een uitstekende partij. De Duitser nam met series van vijf en zes caramboles al na vijf beurten een 15-10 voorsprong en vanaf dat moment dicteerde hij de wedstrijd. Toen Galla ook nog in beurt 20 een serie van zeven caramboles maakte was de weerstand van de zesvoudige Nederlands kampioen definitief gebroken. Galla won deze partij in 29 beurten met 50-32.

De uiteindelijke overwinning van Holland Mineraal werd binnen gehaald door Anno de Kleine. De man uit Helmond stond in zijn partij tegen Bart Ceulemans constant aan de goede kant van de score, maar zag de jonge Belg in beurt 28, middels een serie van 8 caramboles, toch de leiding nemen (41-43). Vanaf dat moment ontspon zich een titanenstrijd en beide spelers wisten dat elk foutje genadeloos door de tegenstander zou worden afgestraft. De Kleine ging met een serie vier caramboles in 33ste als eerste uit. In de nabeurt kwam Ceuelemans niet verder dan één carambole en bleef op 47 caramboles steken.

“Ik ben natuurlijk blij met de overwinning, maar over het vertoonde spel in de eerste twee partijen niet. Gelukkig won Stefan Spilleman zijn partij en hadden we alles nog in eigen hand. Dankzij het goede spel van Galla en De Kleine hebben we moeizaam, maar verdiend gewonnen”, aldus Ronny Hazewinkel na afloop.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->