Prima start RGV jongens in Kwartfinale

RUURLO – De eerste wedstrijd van het seizoen voor de afdeling Turnen Heren in District Oost, heeft geresulteerd in goede resultaten voor de RGV Ruurlo jongens. Dit seizoen is er een nieuw turnsysteem ingevoerd, waardoor er veel wijzigingen zijn te vinden in de oefenstof. De eerste wedstrijd is dan vaak een lastige ‘test’ om te kijken of de oefenstof beheerst wordt en hoe men ten opzichte van de andere verenigingen de oefeningen uitvoerd. Voor RGV Ruurlo kwamen in de eerste wedstrijd de vier jongste jongens in actie en het was voor hen de allereerste officiële wedstrijd met verschillende hoogte punten.

In de categorie ‘Benjamin Niveau 14’ kreeg Jochem Oltvoort deze wedstrijd het brons omgehangen. In dezelfde categorie werd Twan Roekevisch keurig vijfde. Mathijs Dostal (‘Instap Niveau 14’) werd 8e en Patrick Dostal belande in de categorie ‘Instap Niveau 13’ net naast het podium, op een 4e plaats. Allen behaalde op één of meerdere toestellen wel een top drie notering. Floris Labohm turnde in de tweede wedstrijd van de dag. Hij kwam uit in de categorie ‘Pupil niveau 12’. Floris draaide een goede wedstrijd helaas waren er drie jongens net iets sterker en belande Floris op een verdiende vierde plaats.

In de laatste wedstrijd kwamen Tom Mulling, Bram Smalen en Tom van Duren in actie. Tom Mulling kwam in een deelnemersveld met 20 ‘pupillen niveau 11’ tot een goede vijfde plaats. Tom van Duren en Bram Smalen kwamen beide uit in de categorie ‘Junioren 1 Niveau 11’. Tom van Duren behaalde de vijfde positie en Bram werd tijdens deze wedstrijd tweede.

Een goede prestatie van de jongens, waarbij de basis is gelegd voor het vervolg. De jongens zullen op 1 februari 2014 in actie komen bij de Halve Finale te Duiven. De jongens hebben nog tijd om zichzelf te verbeteren en voor meer eremetaal te gaan tijdens deze halve finale.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven