Prima zege voor Holland Mineraal (7-1)

HAARLO – De driebanden spelers van Holland Mineraal hebben zondag in eigen huis het jaar afgesloten met een prima 7-1 overwinning op hekkensluiter Aardexpress. De Lochemse formatie van Ronny Hazewinkel had na twee gespeelde partijen al een 3-1 voorsprong genomen door een overwinning van Stefan Spilleman op Bert Pijnenburg en een remise van Jelle Pijl tegen Marti Hermse.

De opnieuw goed spelende Spillleman had halverwege al een 23-13 voorsprong, maar had daarna moeite om de draad weer op te pakken. Produceerde viernullen op rij, maar een serie van zeven caramboles bracht bij hem het gevoel weer terug en probleemloos won hij na 35 beurten met 45-33. Op de andere tafel leek er geen vuiltje aan de lucht voor Pijl. Stond halverwege op een 27-20 voorsprong en leidde na 42 beurten met 41-29. Hermse gaf zich echter niet gewonnen en finishte als eerste na twee slotseries van vier en vijf caramboles. In de nabeurt sleepte Pijl toch nog na 46 beurten een remise uit het vuur.

In het tweede deel zagen de toeschouwers een uitstekend spelende Stefan Galla tegen René Wijnen. De Duitser had na 13 beurten een 26-7 voorsprong opgebouwd en had voor de overige 24 caramboles slechts acht beurten nodig. Wijnen kwam niet verder dan tien caramboles. Galla maakte met negen caramboles ook de hoogste serie van de wedstrijd. Vreemd en grillig verliep de partij tussen de beide koplopers Anno de Kleine Arie Weijenburg. Na 26 beurten ging Weijenburg comfortabel met 18-35 aan de leiding, maar vanaf dat moment werd het de wedstrijd van De Kleine. De Helmondenaar trok binnen vier beurten de partij gelijk door series van tweemaal vijf, vier en zes caramboles, had na 35 beurten een 44-39 voorsprong, Weijenburg kwam op gelijke hoogte door een serie van vijf caramboles, maar het was toch De Kleine die na 42 beurten de winst met 50-46 naar zich toe wist te trekken.

“We hebben als team een prima prestatie neergelegd en het jaar uitstekend afgesloten”, aldus Hazewinkel na afloop. “Vooral het spel van Galla en Spilleman hebben mij bekoord en natuurlijk de vechtlust van De Kleine die nooit opgeeft. Alleen jammer dat Pijl een zekere overwinning nog bijna uit handen geeft, maar gelukkig trok hij de partij gelijk in de nabeurt”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven