Schuurman BZC aan kop in Eredivisie

BORCULO – Drievoudig landskampioen Schuurman BZC is na een overwinning op ZV De Ham zaterdagavond jl. weer geklommen naar de koppositie van de Waterpolo Eredivisie. Na twee dubbele speelweekeinden waarin vier overwinningen werden geboekt speelde het Achterhoekse team zaterdag 7 december thuis in zwembad ’t Timpke in Borculo tegen ZV De Ham uit Wormerveer. Deze laatste thuiswedstrijd van 2013 werd ruim gewonnen met 20-10 met zes doelpunten van midvoor Thomas Lucas, die weer terug in vorm lijkt te zijn. Coach, Zeno Reuten was nog niet echt tevreden over het verdedigende werk van zijn team.

De Ham kreeg de gelegenheid om veel kansen te benutten. Volgende week zondag speelt het team onder aanvoering van Robert Beskers zijn laatste competitiewedstrijd van dit jaar in Eindhoven tegen PSV. Bij Schuurman BZC staat alles in het teken van de voorbereiding op het Final Four weekeinde van de Nationale Bekercompetitie. Op zaterdag 22 december om 19:00 speelt men in Alphen aan de Rijn de halve finale tegen Polar Bears uit Ede, de bekerwinnaar van vorig jaar. BZC kan zijn verlies in de finale van vorig jaar direct recht zetten.

Na winst wacht op zondag 23 december om 15:00 u in de finale de winnaar van het andere halve finale duel tussen UZSC Utrecht en MNC Dordrecht.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven