Trampoline team RGV pakt zilver op NK

RUURLO – Op 14 december werd het NK Clubteams Trampoline Springen gehouden in Sporthal de Rusheuvel te Oss. Uit de vijf verschillende districten streden 15 teams per klasse (A t/m E) om de titel ‘Nederlands Kampioen’. Voor RGV Ruurlo hadden drie teams zich, tijdens de plaatsingswedstrijden, verzekerd van een plek tijdens deze titel strijd.  De wedstrijd was verdeeld in drie blokken en per blok sprongen vijf teams, bestaande uit drie of vier spring(st)ers de voorronde, welke bestaat uit een verplichte en een keuze oefening. Uiteindelijk stroomde de vijf beste teams door naar finale ronde, waarbij alle teams weer starten vanaf nul punten. Van elk team, bestaande uit maximaal vier spring(st)ers mogen er tijdens de finale maar drie springen. Waar in de voorronde de laagste score (van spring(st)er nummer vier) af kon vallen, tellen nu alle drie de cijfers voor de uiteindelijke uitslag.

RGV Ruurlo E4, bestaande uit Lisanne van Krimpen, Merle Stegers, Milou Stegers en Jadey Buffart, sprongen ondanks de zenuwen een goede wedstrijd en allen zeer goede oefeningen laten zien. Dit team is uiteindelijk op de achtste plek geëindigd, helaas niet voldoende voor de finale. De dames van RGV Ruurlo C1 (Lisanne Klein Brinke, Marleen Eggink, Marieke Winters en Yasmin Fisser) sprongen een geweldige voorronde en gingen, ondanks de concurrentie als nummer één de finale in. Wat een verrassing, want de concurrentie in deze categorie is erg groot. Tijdens de finale sprongen Yasmin, Marieke en Lisanne alle drie een goede strakke oefening. Helaas liet de concurrentie betere keuze oefeningen zien en eindigde het team op een vijfde plaatst.

RGV Ruurlo D2 sprong een sterke voorronde en stonden na twee blokken op de eerste plaats. Na het laatste blok bleek dat het team, bestaande uit Kim Boekelder, Felicity Buffart, Koen Winkelhorst en Lianne Wolters, zich als tweede hadden geplaatst voor de finale, wat al een prestatie op zich was. Tijdens deze finale mochten Felicity, Koen en Kim hun keuze oefening nogmaals aan de jury laten zien. Felicity sprong een super oefening, Koen maakte het even een beetje spannend door vlak bij de rand te springen, maar ook hij maakte zijn oefening goed af.

Als laatste sprong Kim een mooie finale oefening. Na de laatste spring(st)er werd duidelijk dat RGV Ruurlo D2 een zilveren medaille had gewonnen. Een geweldige afsluiting van het jaar 2013, met vele Trampoline hoogte punten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven