Turnseizoen voor Odival jongens begonnen

EIBERGEN – Het kalenderjaar 2013 is bijna ten einde maar het turnseizoen 2013-2014 voor de jongens is weer begonnen in Putten. De eerste wedstrijd van het seizoen is gestart met de kwart finale turnen heren in Putten. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de vereniging Orion uit Putten en de KNGU District Oost en werd gehouden in sporthal de Puttereng. Daar werd gestreden om de medailles die onder 190 turners verdeeld moesten worden. Een recordaantal vergeleken bij vorig seizoen toen er maar 137 turners meededen. Geturnd werd er in de categorieën 11 tot en met 15 in het geheel nieuwe NTS turnsysteem 2013. Voor Odival kwamen in het strijdveld: Wessel Koopman, Leon ten Barge, Stef Veldink en Rowen Pieper.

De concurrentie was zoals gezegd enorm en de turners moesten tegen grote groepen turnen. In de eerste wedstrijd van de dag moest eerst Wessel Koopman turnen in de categorie Instap niveau 14 waarin 20 deelnemers meededen. Wessel Koopman is sinds kort bij de selectie en deed dus voor het eerst mee aan wedstrijden op regionaal niveau. Wessel is op dit moment hard bezig om alle onderdelen goed onder de knie te krijgen. Sterke toestellen van Wessel zijn op dit moment brug en ringen, waar een 5e plek op brug en op ringen een 8e plek werd behaald.

Wessel eindigde op de 12e plaats met een eindscore van 97.700 punten. Een mooie start voor een beginnende turner. In de tweede wedstrijd van de dag waren het Stef Veldink en Leon ten Barge die moesten turnen. Stef Veldink komt uit in de categorie Pupil niveau 12 en behaalde een 10e plaats met een eindscore van 98.300 punten. Sterke toestelscores van Stef waren op voltige en ringen waar een 3e plek en 7e plek behaald werden.

Leon ten Barge kwam uit in de categorie Instap niveau 12 wat betekent dat hij uitkomt in de 4e divisie, deze turners gaan bij goed turnen en hoge plaatsingen door naar de Landelijke finale. Leon ten Barge had een wisselend niveau deze dag en behaalde een 16e plek met een eindscore van 97.400 punten. Wel behaalde Leon zijn niveau op de toestellen voltige en sprong, waar Leon op beide een 6e plaats behaalde. Ook deze categorie had 20 ingeschreven turners.

In de derde wedstrijd kwam Rowen Pieper voor Odival Eibergen uit. Rowen turnt al wat langer en komt uit in Jeugd niveau 11.
In deze groep komen veelal turners uit die al meerdere jaren turnen en hier wordt dan ook op een hoog niveau geturnd.
Rowen behaalde een 6e plaats met een eindscore van 98.150 punten. Dat het hier erg dicht bij elkaar ligt, is wel te zien aan het verschil van 1.200 punten van Rowen met de nummer drie van deze groep. Liet Rowen punten liggen op rek en voltige, op de andere toestellen behaalde Rowen twee 3e plaatsen en twee 4e plaatsen. Rowen is in staat om een podiumplaats te turnen als hij op rekstok en voltige ook zijn niveau haalt.

Met grote inzet kun je zeker wel wat bereiken en de jongens gaan de halve finale wedstrijd in Duiven volgend jaar met vertrouwen tegemoet.

Deze wedstrijd wordt op 1 februari in Duiven gehouden en daarvan zullen we u zeker op de hoogte houden in de kranten en op de website van Odival Eibergen t.w. www.odival.nl