WEVO te sterk voor dames Elite/Dynamo

NEEDE – De damesvolleybalsters van Elite/Dynamo namen het afgelopen zaterdag, in de laatste wedstrijd van 2013, op tegen de nummer 4 uit de kompetitie : WEVO ’70. De stabiele ploeg uit Weerselo vond in de eerste set een gretige thuisploeg tegenover zich, dat met veel servicegeweld een brutale voorsprong nam. De gasten kwamen nog sterk terug, maar de eerste set was met 25-23 een prooi voor de needenaren.

In het vervolg van de wedstrijd lieten de tukkers zien, dat ze niet voor niets op de vierde plek staan. Met veel aanvalsgeweld werd de thuisploeg succesvol bestreden. Elite/Dynamo was niet bij machte om dezelfde servicedruk als in de eerste set te produceren en daarmee kon WEVO ’70 makkelijk de diverse aanvalsters bereiken. Hoewel de ploeg van trainer/coach Alfred Oonk zich verdedigend nog kranig weerde, was een 1-3 einduitslag niet te voorkomen. Met 16-25, 17-25 en 13-25 maakte WEVO ’70 het verlies in de eerste set ruimschoots goed.

In de strijd tegen degradatie is elk punt echter welkom voor de dames van Elite/Dynamo, dat weliswaar nog onderaan staat, maar de verschillen zijn klein tussen de onderste vier ploegen. De eerstvolgende wedstrijd van de dames is een uitwedstrijd tegen koploper Dynamo Tubbergen op vrijdag 10 januari.