Biljarters Overkamp weer goed in vorm

HOLTERHOEK – Het topteam van BV Overkamp is met 3 punten teruggekeerd uit Almere. In Almere wisten de biljarters de eerste partij met 4-2 te winnen en werd de tweede ontmoeting een remise. Hans Klok speelde wederom een hoofdrol. De kopman van het topteam wist het Libre te winnen van Martin Vreekamp. Nadat Vreekamp begonnen was met een serie van 38 kreeg Klok de ballen vrij snel in de serie American om niet meer te missen. Zeer geconcentreerd speelde hij de hoeken door om de 250 caramboles in de eerste beurt uit te spelen. 3 Libre wedstrijden gespeeld en een totaal moyenne van 125. Verreweg de beste Librist in de topteam eerste divisie. Brian ter Braak en Robert Prakke troffen elkaar in het ankerkader 47/2. Beide spelers speelden zeer defensief wat resulteerde in een fors aantal beurten. Ondanks een serie van 72 van Ter Braak trok Prakke aan het langste eind door in de 20e beurt de partij uit te spelen.

Axel Büscher, foto, kon na een afwezigheid van 3 maanden weer zij rentree maken. Hij deed dat verdienstelijk door in 18 beurten Gert van Beek te verslaan wat resulteerde in een 4-2 overwinning. In de tweede ontmoeting wisselden Klok en Ter Braak van spelsoort. Ter Braak ging onderuit in het Libre tegen Martin Vreekamp. De partij ging gelijk op tot aan de de 12 beurt. Vreekamp kreeg de ballen in de serie om deze vervolgens met een serie van 114 uit te spelen. Ter Braak kwam niet verder dan 124 caramboles. Hans Klok boekte in het ankerkader 47/2 een overwinning ten koste van Robert Prakke. Klok leek de partij in de 10e beurt te beslissen maar strandde op 3 caramboles voor het eind. Prakke greep zijn laatste kans om de ruime achterstand te verkleinen maar ondanks een serie van 40 bleef hij steken op 79 caramboles. Klok speelde in de 11e beurt de partij uit.

Axel Büscher kende in zijn tweede partij een bliksemstart. Hij overrompelde Gert van Beek en stond middels een serie van 21 op een 62-26 voorsprong. Büscher vergat echter de partij definitief te beslissen en liet Van Beek terugkomen in de wedstrijd. In de 10e beurt kwam het slot offensief van Van Beek. Met een prachtige serie van 37 kwam hij als eerste aan de finish. Büscher restte de nastoot om te resterende 10 caramboles bij een te spelen. Zijn offensieve spel werd beloond en hij presteerde het om er alsnog een remise uit te slepen.

Een mooi resultaat. Wederom niet verloren. We staan op een mooie 4e plaats. Dit hadden we vooraf niet gedacht. Het meespelen van Klok werpt zeker de vruchten af. Hij laat zien dat hij na 10 jaar afwezigheid in het wedstrijd circuit het nog niet verleerd is; aldus de teamleider.

De eerst volgende wedstrijd is en thuis wedstrijd tegen Biljart Centrum Arnhem. Op 8 februari zal het team uit Arnhem zijn opwachting maken in Holterhoek. Mocht Arnhem met zijn sterkste opstelling komen dan zal dat een lastige horde zijn. Twee spelers uit België zijn Ereklasse spelers en hebben afgelopen week hun prestaties laten zien op de Belgische kampioenschappen.

Het team van Overkamp zal spelen met Hans Klok, Tom Temmink en Axel Büscher. Aanvang 11.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven