Borculose scholen winnen volleybaltoernooi

BORCULO – De 3e editie van het Rabobank Schoolvolleybaltoernooi Berkelland voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen heeft succes opgeleverd voor 2 Borculose scholen. Aan dit toernooi namen 12 teams uit groep 7 en 18 teams uit groep 8 deel. Zij speelden volleybal op niveau 4 van het Circulatie Mini Volleybal. Op 6 velden werd er fanatiek, maar sportief gestreden voor de punten. Dat gaf menigmaal prachtig spel te zien met lange rally’s wat het nodige applaus opleverde van het in grote getale aanwezige publiek. Bij groep 7 werd de finale gespeeld tussen de teams van School Noord 1 en De Sterrenboog 1 uit Beltrum. School Noord 1 was hier duidelijk de sterkste en werd kampioen.

Op de 3e plaats eindigde Heuvelschool 1 uit Borculo. Bij groep 8 speelden de 3 poulewinnaars nog tegen elkaar. Hier won de Kiezel en Kei 1 beide wedstrijden en werd daardoor kampioen. Jorisschool 2 uit Borculo behaalde de 2e plaats en de Driesprong 1 uit Ruurlo werd 3e. Alle prijswinnaars kregen als aandenken een mooie beker.

De organisatie hoopt dat het toernooi volgend jaar nog meer deelnemers krijgt en zeker van de scholen uit die Berkellandse kernen die nu niet of zeer minimaal aanwezig waren.