Een druk turnweekend voor RGV Ruurlo

RUURLO – Zaterdag 18 januari was het weer een druk turnweekend voor de sporters van RGV Ruurlo. De Pre-instap meiden van de recreanten groepen en de jongste selectiegroep gingen voor een wedstrijd naar Steenderen terwijl de Acrogym dames de eerste wedstrijd van het seizoen moesten draaien in Hattem. Niveau R3). Ondanks dat ze helemaal in haar eentje was, liet ze mooie oefeningen zien en behaalde ze een 3e plaats. In de tweede wedstrijd turnden er RGV Ruurlo meisjes in drie verschillende niveaus. Niveau D3. Hier was een eerste plek voor Joëlle Lusink en Sanne Leininga kreeg het brons omgehangen. De klasse 7 jaar – Niveau D2 was in de laatste wedstrijd aan de beurt en hieraan deden vier RGV meiden mee. Hier werden nette oefeningen geturnd maar door een paar schoonheidsfoutjes was er helaas geen podium plek voor RGV Ruurlo. Jet Wiegerinck was, met een 5e plaats, de beste van deze meiden.

De Acrogym meiden draaide hun eerste wedstrijd in Hattem. In alle vroegte vertrokken Fabienne Eggink en Mirthe Brandwacht (Damespaar E-Senior) naar Hattem om hier hun eerste wedstrijd als duo te draaien. Technisch verliep de oefening goed, helaas waren er nog wat artistieke foutjes waardoor de dames op een 10e plaats zijn geëindigd.

’s Middags was het de beurt aan de teams in het D en Pupillen Niveau. Voor RGV Ruurlo deden hier hier 2 teams aan mee, Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek (Damesgroep D-Niveau) en Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen). Het trio, bestaande uit Lynn, Jet en Inge, draaide een goede wedstrijd. Jammer genoeg vielen ze bij het allerlaatste element en dit heeft het team minstens 3 punten gekost en bleven ze hierdoor steken op een 19e plaats.

Yasmin en Ji-Lin lieten mooie elementen zien, met als hoogte punt een Toss-Up, waarbij Ji-Lin vanaf de grond op de schouders van Yasmin terecht komt! De jury had helaas een tijdsfout geconstateerd, maar ondanks deze 0,30 aftrek werden de dames verdiend 2e en kregen ze een mooie zilveren medaille omgehangen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven