Eenvoudig overwinning HCR Prinsen (0-8)

HAARLO – Koploper in de eerste divisie poule 1, het Haarlose HCR Prinsen, heeft zondag een vrij eenvoudige en ruime 0-8 overwinning behaald op Biljartcentrum Arnhem. De gasten begonnen direct goed aan de wedstrijd. Kopman Dave van Geel en captain Michel van Silfhout namen tegen respectievelijk Rudy Gerritsen en Martijn Egbers direct ruim afstand. Van Geel had na elf beurten al een 5-24 voorsprong en maakte zijn partij na 31 beurten uit met onder andere een serie van negen caramboles en een moyenne van 1.451. Zijn tegenstander kwam niet verder dan 28 caramboles. Captain Van Silfhout deed op de andere tafel niet voor zijn kopman onder, had na twaalf beurten al een 6-20 voorsprong en maakte het karwei na 34 beurten subtiel af. Egbers kwam niet verder dan 24 caramboles.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam Raymund Swertz tegen Gert Jan Esveldt uitstekend uit de startblokken. De Noord-Limburger had halverwege na elf beurten al een 10-24 voorsprong en had ook in het tweede deel van de partij geen enkele moeite met zijn tegenstander. Na 28 beurten bereikte hij de veertig caramboles. Hij speelde met een moyenne van 1.429. Zijn tegenstander bleef op 19 caramboles steken.

Op de andere tafel maakte de Duitser Markus Galla het karwei voor zijn team prima af. Tegen Andy de Bondt had hij na 31 beurten al 19-33 voorsprong, maar had daarna toch moeite om de eindstreep te bereiken, waardoor De Bondt nog iets terug kon doen.

Uiteindelijk won Galla na 44 beurten met 31-45 en blijft ook na deze zondag nog steeds ongeslagen. HCR Prinsen speelde deze middag met een moyenne van 1.240.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven