Elite/Dynamo-heren winnen topper

Door Redactie op 20-01-2014

NEEDE – In sporthal ’t Spilbroek stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd voor de volleyballers van Elite/Dynamo op de rol. De direkte konkurrent om de bovenste plaats, het tweede team van Devolco ’88 uit Deventer, kwam naar Neede met enkele verliespunten minder dan de thuisploeg. In de wetenschap dat de gasten een goed volleyballend team hebben met veel ervaring aan boord, kon de thuisploeg zich opmaken voor een stevige pot volleybal. Voor een goed gevulde tribune startte de thuisploeg sterk en nam het, door veel fouten van de gasten, een ruime voorsprong ( 16-10 ). De ploeg uit Deventer herstelde zich echter goed en wist met veel servicedruk het gat te dichten. De ervaring in aanvallend opzicht leverde Devolco ’88 de setwinst op : 21-25.

In de tweede rondgang bleven de gasten aanvankelijk de bovenliggende partij, maar de thuisploeg kreeg gaandeweg die tweede set steeds meer grip op het servicegeweld : de passing werd steeds beter – Michael Ardon speelde daarbij een prima rol –  waardoor er meer variatie in de aanval kon worden aangebracht. Enkele fraaie blokkeringen maakten in de slotfase het verschil : 25-19. In de derde set ontspon zich een geweldig schouwspel in sporthal ‘t Spilbroek. Beide teams gingen tot het uiterste, in de wetenschap dat puntenverlies kruciaal kon zijn in de strijd om de eerste plaats. Prachtige ralley’ s werden er uitgevochten : snoeiharde middenaanvallen werden door beide verdedigingen spektakulair gepareerd en schitterend verdedigingswerk deed de toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten.

Pieter van der Sluis was bijkans onhoudbaar op het midden en Michael Ardon bleek in noodgevallen óók op de buitenkant een plaag voor het team uit Deventer, dat de set daardoor met 25-21 aan de thuisploeg moest laten. In de laatste set maakte een ontketende thuisploeg het karwei gedecideerd af : Devolco ’88 sputterde in het begin van de set nog wat tegen, maar het geloof was verdwenen bij de ploeg uit de Hanzestad. Elite/Dynamo denderde door en pakte de set met 26 -16 waarmee het in verliespunten de gasten “ voorbijging ”.

Komende zaterdag wacht de spilbroekbewoners andermaal een lastige tegenstander :  dan gaat de ploeg op bezoek bij VIOS/Eefde, de nummer drie op de ranglijst.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->