Etikon begint 2014 met vier overwinningen

Door Redactie op 07-01-2014

HAARLO – De carambole spelers van het Haarlose Etikon zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Zowel vrijdag als zaterdag ging het team van Dinand Prinsen met de volle winst naar huis. Vrijdag werd in Steenbergen Wellse Vaert met 0-6 en 2-4 verslagen en zaterdag lieten de spelers in Veenendaal er tegen de nummer drie, Biljartkeu.nl, er geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste is en wonnen met tweemaal 0-6.

De opvallendste speler dit weekend was ongetwijfeld Patrik Niessen. Vrijdag versloeg hij Ian van krieken in de eerste partij in één beurt, 10-150, moest weliswaar in de tweede partij in het 71/2 na acht beurten een remise toestaan, maar zaterdag was hij ongenaakbaar tegen de jeugdige Gert-Jan Veldhuizen. De Belg won beide partijen in twee beurten. De eerste partij deed hij dat met onder andere een serie van 147 caramboles, Veldhuizen kwam nog tot 107 caramboles, en in de tweede partij liet hij Veldhuizen niet verder komen dan 38 caramboles.

In het 47/2 won Henri Tilleman vrijdag de eerste partij vrij eenvoudig van Peter de Bree, 74-200 in vier beurten, maar in de tweede partij maakte De Bree een serie van 141 caramboles, kwam op 150 en toen moest Tilleman nog alle zeilen bijzetten om remise te halen na vijf beurten. Zaterdag had hij veel minder tegenstand van Dennis Timmers. De Drontenaar won de eerste partij in twee beurten met 6-200 met een slotserie van 165 caramboles en in de tweede partij had hij één beurt meer nodig en wond deze met 14-200.

De enige speler die geen punten hoefde in te leveren was de Zeeuw Jean-Paul de Bruijn. Vrijdagavond won hij twee keer van Roy van Raay en deed dat ook op zaterdag tegen hij René Luijsterburg. De eerste partij in Steenbergen won hij met 62-100 in vijf beurten, maar in de tweede partij, die hij moest winnen, ondervond hij net als zijn beide mede spelers in hun partijen, veel meer weerstand. Uiteindelijk trok hij toch aan het langste eind na elf beurten met 89-100. Zaterdag ondervond hij veel minder weerstand. Won de eerste partij in zes beurten met 39-100 en in de tweede partij wilde hij niet voor zijn mede spelers onderdoen en won in vier beurten met 7-100.

“Vooral de winst van Jean-Paul de Bruijn in de tweede wedstrijd was van groot belang. Voor hetzelfde geld verliezen we deze wedstrijd en zijn we, ondanks de prima resultaten in de eerste wedstrijd weer terug bij af”, aldus een zeer tevreden Dinand Prinsen die ook met veel plezier constateerde dat concurrent A1 Biljarts/De Veemarkt thuis twee punten liet liggen tegen B.I.O.S./Blitz Optiek, waardoor Etikon de Doetinchemse formatie tot op één punt is genaderd.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->