Etikon wint beide biljardwedstrijden

HAARLO – Het Haarlose Etikon heeft zaterdag in Deventer traditiegetrouw weer grote moeite gehad met Dibo-The City, ook al doet de uitslag van met name de eerste wedstrijd, die met 1-5 werd gewonnen, anders vermoeden. Het team van captain Dinand Prinsen liet in de tweede wedstrijd echter zien waartoe de spelers in staat zijn en won deze superieur met 0-6.

Henri Tilleman won van acquit het 47/2 in één beurt van Micha van Bochem, die slechts vier caramboles wist te maken, Patrick Niessen won het 71/2 in twee beurten van Martien van der Spoel, met onder andere een serie van 115 caramboles, Van der Spoel scoorde slechts één carambole, en Jean-Paul de Bruijn won in drie beurten van Jos Bongers, de man die hij in de finale van het Nederlands kampioenschap bandstoten ook al had verslagen. De Zeeuw deed dit nu met een openingsserie van 91 caramboles. De Brabander Bongers kwam nog tot 59 caramboles. Etikon had als team voor de 450 caramboles slechts zes beurten nodig en speelde met een moyenne van 75.00.

In de eerste confrontatie van deze dag in Deventer hadden de mannen van Prinsen veel meer moeite met de spelers van de thuisclub. Tilleman moest na zes beurten remise toestaan aan Van Bochem en had daar in de nabeurt wel een serie van 119 caramboles voor nodig, Niessen won in acht beurten van Van der Spoel die tot grote opluchting van de Belgische kampioen in de nabeurt niet verder kwam dan 136 caramboles en De Bruijn won in negen beurten met 29-100 van Bongers.
“We zijn ontzettend blij met deze vier punten. Met name in de eerste wedstrijd had het zo maar verkeerd kunnen aflopen.

Alleen Jean-Paul de bruijn bracht zijn partij probleemloos tot een goed einde, maar mijn beide kadristen, Patrick Niessen en Henri Tilleman, waren dicht bij puntverlies. Wij hebben vooral in de tweede wedstrijd laten zien waartoe wij in staat zijn en dat geeft ons veel vertrouwen voor de kwalificatie wedstrijden voor de Classic Teams in Zürich volgende week”, aldus een zeer tevreden Dinand Prinsen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven