Holland Mineraal doet na winst goede zaken

HAARLO – De driebanden spelers van Holland Mineraal uit Lochem hebben zondag goede zaken gedaan in de strijd om de play-off plaatsen. In een rechtstreeks duel tegen de nummer drie van de ranglijst TEAM STZ won de ploeg van Ronny Hazewinkel in een hoogstaande wedstrijd met 3-5 en nam zo revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag in Lochem van 2-6. Holland Mineraal had na twee gespeelde partijen een 1-3 voorsprong door een overwinning van Jelle Pijl op Raymon Groot en een remise van Stefan Galla tegen Barry van Beers. Met name deze partij bleek achteraf de sleutelwedstrijd van de dag te worden. Na elf beurten stond de Duitser op een 20-26 voorsprong mede door een serie van negen caramboles, maar na de pauze trok Van Beers de partij snel gelijk door eveneens een serie van negen caramboles.

Even leek er op dat Galla aan het kortste eind zou trekken maar een misser van zijn opponent bij de stand 44-44 bracht de mogelijkheid de partij uit te maken. Van Beers had geen moeite om in nabeurt gelijk te maken. Op de andere tafel had Pijl net als in de eerste wedstrijd geen enkele moeite met zijn tegenstander en won afgetekend de partij na 28 beurten met 21-45.

In het tweede deel van de wedstrijd keken zowel Murat Naci Coklu als Anno de Kleine tegen respectievelijk Roland Forthomme, 28-19, en Peter Ceulemans, 28-20, tegen een ruime achterstand aan. Beide spelers draaiden echter de partijen in het tweede deel duidelijk in hun voordeel om. De Kleine finishte tegen Ceulemans als eerste en de Belg moest in de nabeurt een achterstand van elf caramboles overbruggen, maar kwam niet verder dan acht caramboles waardoor de winst na 27 beurten met 47-50 naar De Kleine ging. Op de andere was het stuivertje wisselen en het was uiteindelijk Forthomme die na 29 beurten met 50-47 aan het langste eind trok, ondanks een serie van tien caramboles van kopman van Holland Mineraal.

“Dit is de eerste keer dat wij in Zundert gewonnen hebben en het is voor ons een hele belangrijke overwinning want wij doen weer volop mee voor plaatsing van de play-off wedstrijden. Ook als team hebben we met moyenne van 1.640 natuurlijk een goede prestatie neergelegd”, aldus een opgetogen Ronny Hazewinkel na afloop.

Het was sowieso een prima weekend, want zaterdagavond plaatste het team zich voor de vijfde ronde van de KNBB beker Eekhoorn 2 in Oosterhout met 0-0 en 2-6 te verslaan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven