Meisjes Gemini naar halve finales NOJK

BORCULO – Het meisjesteam heeft in sporthal Veldwijk in Hengelo(O) de halve finales van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen bij het Circulatie Mini Volleybal (CMV) bereikt. Een prachtige prestatie van de meisjes. In de eerste wedstrijd tegen Tornado Geesteren liep het vanaf het begin heel goed. Met goede aanvallen en door fanatiek verdedigen werd het 25-10. De 2e set bracht iets meer spanning. Aan het eind van de set moesten we nog een kleine achterstand wegwerken, maar dat lukte met 25-23. In de 2e wedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65 uit Ootmarsum kregen we beide sets klop met 22-25.

Ondanks wederom goed spel kwamen we aan het eind toch net heel iets te kort. Het resultaat van de 3e wedstrijd tegen Saasveldia uit Saasveld zou voor ons bepalen hoe wij in de poule zouden eindigen. Gezien de resultaten van de andere wedstrijden zouden we bij winst in elk geval gedeeld eerste worden. En die winst kwam er. De 1e set ging vrij gemakkelijk met 25-17, de 2e set moesten we heel hard knokken om de opgebouwde kleine voorsprong te behouden. Uiteindelijk wonnen we met 25-23. Van de wedstrijd naast ons maakten we nog net het einde mee en daar zagen we, dat de medekandidaat voor de poulewinst de 2e set verloor.

Daardoor werden we poulewinnaar en plaatsten we ons voor de halve finales. Wij, maar ook onze aanhang, waren door het dolle heen vanwege deze prachtige prestatie. Met luid gejuich werden we op de tribune ontvangen. Ook kregen we menig compliment voor ons spel van andere teams en toeschouwers.

Op de terugweg moest natuurlijk de Mac worden aangedaan en ook daar werd het een vrolijke boel. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 8 februari. Waar is nog niet bekend, maar zeker is dat we ook daar voor een goed resultaat zullen gaan.