RGV: Gouden medaille en finale plekken

RUURLO – Afgelopen zaterdag, 25 januari 2014, was RGV Ruurlo weer op twee plekken aanwezig om zich van haar beste kant te laten zien. In Doetinchem stond de laatste plaatsingswedstrijd Turnen Dames 3e Divisie op het programma, terwijl dat in Aalten de tweede groep Acrogymnasten hun kunsten mochten vertonen.

Turnen Dames
Tijdens deze laatste plaatsingswedstrijd voor de 3e Divisie deden zes meisjes mee van RGV Ruurlo. Het is voor de meiden mogelijk om via diverse plaatsingswedstrijden uiteindelijk uit te komen op het Nederlands Kampioenschap 3e Divisie. De weg is nog lang, maar de eerste stappen zijn de afgelopen 2 maanden gezet. In de eerste wedstrijd van afgelopen zaterdag turnde Lauren Stegeman een goede wedstrijd, helaas kwam ze net 0,10 punten te kort voor een podiumplaats en behaalde dus een mooie 4e positie. Hierdoor is zij geplaatst voor de Finale 3e Divisie. Dit geldt ook voor Floor Hesselink die ook, net als Lauren, uitkomt in de categorie Pupillen 2 – N3. In de tweede wedstrijd van deze dag kwamen Joyce Bosman en Sharon Baks (Jeugd 1 – N4) in actie. Na deze wedstrijd bleek Joyce door te stromen naar de Finale, helaas kwam Sharon Baks hiervoor net te kort. Ook Marlein Kapers mocht in deze categorie doorstromen naar de finale.

Fay Nijenhuis (Junior – D) was de laatste turnster van RGV Ruurlo die een wedstrijd moest turnen. Tijdens de vorige wedstrijden was zij twee maal op het podium geeindigd en hierdoor was zij al zeker van een plaats bij de Gelderse Kampioenschappen. Deze Gelderse Kampioenschappen zijn op 8 februari in Doetinchem en RGV Ruurlo wordt hier vertegenwoordigd met 5 turnster, een hele mooie prestatie.

Acrogym
Voor de tweede Plaatsingswedstrijd D/E-Niveau Acrogym, reisde de drie teams van RGV Ruurlo ditmaal af naar Aalten. ’s Morgens was het de beurt aan Jinte Augusteijn, Marjolein van Haaften en Nicole Klinkhamer (Damesgroep E-Senior) om hun oefening te draaien. De elementen gingen erg goed, de oefening liep lekker en dat was ook te zien in de score. Met een 24,800 werden ze verdiend 6e. Vervolgens was het de beurt aan een Damesgroep D-Niveau, bestaande uit Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld en Joyce Bosman. Deze meiden zijn pas sinds oktober een trio en hierdoor kennen ze een korte voorbereidingstijd, echter was dit niet te zien. De concurrentie in de categorie D-niveau is erg groot en de meiden hebben zich staande gehouden. De oefening verliep niet perfect maar met een 24,950 hebben ze een 7e plaats binnen gehaald.

Als laatste team van de wedstrijd kwamen hier Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok aan de beurt. Vorig jaar zijn zij Nederlands Kampioen geworden en zijn dit jaar een niveau omhoog gegaan en nemen nu deel in de Pupillen categorie. Met een goede score van 25,599 werden zij, met een verschil van minstens 2,00 punten, 1e in hun categorie en zijn hiermee direct geplaatst voor de Regiofinale!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven