Turnen: RGV goed voor veel medailles

Door Redactie op 13-01-2014

RUURLO – Op 11 januari werden de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar gehouden. Voor RGV Ruurlo betekende dit dat de Turnen Dames selectie 5e Divisie mochten afreizen naar Winterswijk voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Voor de Heren (jongens recreanten) gingen ze naar Barchem voor de Rayonkampioenschappen. De heren van RGV Ruurlo hebben met succes meegedaan aan deze rayonkampioenschappen, er werden namelijk maar liefst 3 Gouden medailles mee naar huis genomen! Goud was er voor Jop Kamperman (Instap niveau 17), Pjotr Stadens (Jeugd niveau 15) en Thijs Besseling (Instap niveau 14). Thijmen van Gaalen behaalde, in de categorie instap 17, een mooie 2e plaats en mocht hierdoor het zilver mee naar huis nemen. Op sprong behaalde hij zelfs de hoogste score in deze categorie. Voor Sander Olthof (Benjamin niveau 17), Daniël ter Beest (Instap niveau 16) en Joep Hofstede (Pupil niveau 11) was er een plekje net naast het podium.

De RGV Turnen Dames selectie maakte ook een begin aan de wedstrijden van de 5e Divisie. Alle andere divisies waren al van start gegaan, maar ondanks deze late start hebben de meiden van RGV Ruurlo al aan meerdere wedstrijden mee gedaan, om te kijken of ze de oefeningen beheersten. Dat deze oefenwedstrijden nut hebben gehad bleek wel tijdens de uitslag.

In de 1e wedstrijd zaten de jongste meisjes (Instap niveau D2). De vier RGV meiden lieten zeer strakke oefeningen zien en hierdoor staken ze met kop en schouders boven de overige 26 meisjes uit. Het hele podium was bezet door de mooie rode pakjes van RGV Ruurlo. Julia Stegeman (1e), Fien Hans (2e) en Emma Veenboer (3e) mochten plaats nemen op het erepodium. Fleur Schneider werd in deze wedstrijd netjes 8ste. Dit resultaat zette ook meteen de andere trainers op scherp voor de rest van de dag.

De tweede wedstrijd waren er 6 RGV pupillen 1 meisjes die deelnamen in het niveau D2. Het eerste toestel (balk) ging enkele meiden niet heel gemakkelijk (onderdelen vergeten of een val van de balk), maar dit hebben ze goed gemaakt op de andere drie toestellen. Ook in deze categorie bezette RGV Ruurlo alle podiumplekken en zelfs de 2 plekken net naast het podium waren voor RGV Ruurlo. De gouden, zilveren en bronzen medaille waren voor Femke Olthof, Loes de Gier en Iris van der Horst. Sanne Boekelder (4e), Elise Labohm (5e) en Aafke Hogevonder (10e) wisten ook erg goed te presteren deze wedstrijd.

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de Pupillen 2 niveau D2. Het niveau in deze wedstrijd was redelijk gelijk, waardoor het extra spannend werd. Toch presteerde Gwen de Wijs het om 1e te worden, gevolgd door Femke Hogenvonder die het zilver omgehangen kreeg. Ilse Bosvelt werd 4e, Merit Groot Jebbink 5e en Jasmijn Krosenbrink 13e.

Al met al was het een zeer geslaagd turnweekend voor de Turnen Dames 5e Divisie en de Jongens recreanten.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->