Turnen: RGV goed voor veel medailles

RUURLO – Op 11 januari werden de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar gehouden. Voor RGV Ruurlo betekende dit dat de Turnen Dames selectie 5e Divisie mochten afreizen naar Winterswijk voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Voor de Heren (jongens recreanten) gingen ze naar Barchem voor de Rayonkampioenschappen. De heren van RGV Ruurlo hebben met succes meegedaan aan deze rayonkampioenschappen, er werden namelijk maar liefst 3 Gouden medailles mee naar huis genomen! Goud was er voor Jop Kamperman (Instap niveau 17), Pjotr Stadens (Jeugd niveau 15) en Thijs Besseling (Instap niveau 14). Thijmen van Gaalen behaalde, in de categorie instap 17, een mooie 2e plaats en mocht hierdoor het zilver mee naar huis nemen. Op sprong behaalde hij zelfs de hoogste score in deze categorie. Voor Sander Olthof (Benjamin niveau 17), Daniël ter Beest (Instap niveau 16) en Joep Hofstede (Pupil niveau 11) was er een plekje net naast het podium.

De RGV Turnen Dames selectie maakte ook een begin aan de wedstrijden van de 5e Divisie. Alle andere divisies waren al van start gegaan, maar ondanks deze late start hebben de meiden van RGV Ruurlo al aan meerdere wedstrijden mee gedaan, om te kijken of ze de oefeningen beheersten. Dat deze oefenwedstrijden nut hebben gehad bleek wel tijdens de uitslag.

In de 1e wedstrijd zaten de jongste meisjes (Instap niveau D2). De vier RGV meiden lieten zeer strakke oefeningen zien en hierdoor staken ze met kop en schouders boven de overige 26 meisjes uit. Het hele podium was bezet door de mooie rode pakjes van RGV Ruurlo. Julia Stegeman (1e), Fien Hans (2e) en Emma Veenboer (3e) mochten plaats nemen op het erepodium. Fleur Schneider werd in deze wedstrijd netjes 8ste. Dit resultaat zette ook meteen de andere trainers op scherp voor de rest van de dag.

De tweede wedstrijd waren er 6 RGV pupillen 1 meisjes die deelnamen in het niveau D2. Het eerste toestel (balk) ging enkele meiden niet heel gemakkelijk (onderdelen vergeten of een val van de balk), maar dit hebben ze goed gemaakt op de andere drie toestellen. Ook in deze categorie bezette RGV Ruurlo alle podiumplekken en zelfs de 2 plekken net naast het podium waren voor RGV Ruurlo. De gouden, zilveren en bronzen medaille waren voor Femke Olthof, Loes de Gier en Iris van der Horst. Sanne Boekelder (4e), Elise Labohm (5e) en Aafke Hogevonder (10e) wisten ook erg goed te presteren deze wedstrijd.

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de Pupillen 2 niveau D2. Het niveau in deze wedstrijd was redelijk gelijk, waardoor het extra spannend werd. Toch presteerde Gwen de Wijs het om 1e te worden, gevolgd door Femke Hogenvonder die het zilver omgehangen kreeg. Ilse Bosvelt werd 4e, Merit Groot Jebbink 5e en Jasmijn Krosenbrink 13e.

Al met al was het een zeer geslaagd turnweekend voor de Turnen Dames 5e Divisie en de Jongens recreanten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven