Etikon plaatst zich probleemloos voor finale

HAARLO – De carambole spelers van het Haarlose Etikon hebben zich het afgelopen weekend probleemloos geplaatst voor de finale van de EK Classic Teams dat op 12 en 13 april in het Franse Ronchin wordt gehouden. Titelverdediger Etikon hoefde van de negen gespeelde partijen slecht één punt in te leveren en dat was in de eerste wedstrijd tegen het Franse Andernos.
Het Belgisch onderonsje in het anker kader 71/2 tussen Patrick Niessen en Peter de Backer eindigde na vier beurten in 200-200. Henri Tilleman won het 47/2 in drie beurten, (250-164) en Jean-Paul de Bruijn won in een spannende partij het bandstoten met 120-103 na tien beurten.

In de tweede wedstrijd, gespeeld op zaterdag, werd het sterke Anag uit Tsjechië met 6-0 verslagen. Niessen won in drie beurten van Faus, 200-94, Jean-Paul de Bruijn won in drie beurten het bandstoten met 120-3 met onder andere een serie van 114 caramboles en Tilleman versloeg Bohm nipt met 250-244 in drie beurten. De afsluitende wedstrijd tegen Zwitserland leverde op zondag opnieuw een 6-0 overwinning op voor het team van captain Dinand Prinsen. Niessen won in drie beurten, de Bruijn in acht beurten en Tilleman in vijf beurten. “Wij hebben in deze sterk bezette poule uitstekend gespeeld.

Alleen in de tweede wedstrijd tegen de Tsjechen, maar dat was vooraf wel verwacht, hadden we meer tegenstand dan in de andere twee”, aldus de captain na afloop, die er nog aan toevoegde met een goed gevoel in april af te reizen naar Frankrijk en zo opnieuw de titel voor zich op te eisen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven