Finale plaatsen voor leden RGV Ruurlo

Door Redactie op 11-02-2014

RUURLO – Afgelopen zaterdag, 8 februari, verschenen de sporters van RGV Ruurlo verspreid over Gelderland weer op de wedstrijdvloer. De turnsters uit de 3e Divisie kwamen in actie in Doetinchem waar de Finale (Gelders Kampioenschap) van deze divisie werd georganiseerd. In Wijchen, stond het eerste gedeelte van de acrogymnasten op de vloer voor hun tweede wedstrijd, waarbij tickets voor het Gelders Kampioenschap te verdienen waren. Voor RGV Ruurlo kwamen er vijf turnsters in actie op deze wedstrijd. Bij de “Pupillen 2 – N3” draaide Floor Hesselink een super wedstrijd. Door een mooie tweede plaats op balk en een 7e plek op vloer werd ze in het totaal klassement 5e en heeft zich hiermee verzekerd met een plaats voor de ½ finale.

Helaas maakte Lauren Stegeman (ook “pupil 2 – N3”) een grote fout op vloer en kwam hierdoor een paar punten te kort om zich te plaatsen. Marlein Kapers en Joyce Bosman kwamen in de derde wedstrijd aan de beurt, bij de categorie “Jeugd – N4”. Door stabiele oefeningen wist Marlein Kapers zich te plaatsen voor de ½ finale, helaas redde Joyce Bosman dit net niet. Als laatste turnster kwam Fay Nijenhuis in actie. Ze draaide tijdens de voorrondes goede oefeningen en wist hier twee keer op het erepodium te eindigen. Echter ging Fay tijdens deze wedstrijd de fout in op balk en dit koste haar 6 punten. Hierdoor haalde zij dus ook de ½ finale niet. Voor Marlein en Floor wordt het nu een kwestie van de oefeningen bijschaven en verbeteren, zodat ze op de ½ finale, welke vanaf april gehouden worden, een plekje kunnen proberen te bemachtigen op het NK.

In Wijchen mocht de eerste groep acrogymnasten hun oefening laten zien tijdens de derde plaatsingswedstrijd Acrogym D/E-Niveau. Het eerste team dat in actie kwam, was het team dat bestond uit Fabienne Eggink en Mirthe Brandwacht (Damespaar E-Senior). Tijdens de eerste wedstrijd ging het jammer genoeg niet heel goed en hadden de dames artistiek een laag cijfer, echter door hard werken werd dit cijfer nu 1,5 punt hoger. Een goede prestatie. Helaas was er een val door één van de meiden, waardoor ze punten te kort kwamen voor een goede klassering en een plekje voor de volgende ronde.

Het volgende team, een Damesgroep D-Niveau, bestond uit Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek. Zij moesten deze wedstrijd een goede wedstrijd draaien om zo een kans te maken op een ticket voor het Gelders Kampioenschap. De elementen gingen goed, de oefening ging goed en met een tevreden gezicht kwamen de dames van de vloer af, aan het eind van de dag bleek dat de dames 9e waren geworden en zich hiermee verzekerd hadden van een plekje in de volgende ronde.

Als laatste kwamen Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman aan de beurt. Dit damespaar Pupillen, draaide een goede stabiele wedstrijd, waarmee ze een mooie bronzen medaille verdiende. De dames waren na de vorige wedstrijd al geplaatst voor het Gelders Kampioenschap, maar lieten nu zien dat ze hier zeker thuis horen.

Op 15 februari komt het tweede deel van de acrogymnasten aan de beurt waarbij alle teams ook nog een kans maken op een plekje op het Gelders Kampioenschap.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->