HCR Prinsen verliest van Burgmans Biljarts

HAARLO – De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben de topper tegen de nummer twee van de ranglijst, Burgmans Biljarts, niet weten te winnen. Net als destijds in Bergeijk trok het team nu in eigen huis opnieuw met 2-6 aan het kortste eind. Het team van captain Michel van Silfhout haalde, met uitzondering van Markus Galla, bij lange na niet het niveau van de laatste weken. Zo verloor Raymund Swertz in 55 beurten van Bert van Maanen, 34-45, en ook kopman Dave van Geel had niets in te brengen tegen Marco Janssen. Hier was de eindstand 23-45 na 33 beurten.

Janssen nam al snel afstand door series van vijf caramboles in de tweede en zes caramboles in de vierde beurt, nam vanaf dat moment het initiatief en stond die ook niet meer af. Swertz kon van Maanen in een matige partij tot de twintigste beurt nog bijhouden, 13-12, maar negen nullen op rij bracht in deze wedstrijd het verschil in zijn nadeel. Captain Van Silfhout had in zijn partij tegen Rudy Persijn halverwege een comfortabele 21-12 voorsprong, maar kon deze toch niet vasthouden. Toen zijn tegenstander in de 34ste beurt een serie van vijf caramboles maakte en de leiding nam leek hij even aangeslagen. Toch trok de man uit Dieren in beurt 44 de stand weer gelijk, 36-36, maar drie beurten later maakte Persijn de partij uit. Van Silfhout moest in de nabeurt vier caramboles maken, maakte er drie en miste de vierde op een haar na.

Markus Galla had alleen in het begin moeite met de captain van Burgmans Biljarts, Rik van Beers. Vanaf beurt 18, bij de stand 15-12, ging de Duitser pas goed op dreef te komen en won zijn partij in 33 beurten met 45-26, zodat hij nog steeds ongeslagen is. HCR Prinsen heeft nog wel de leiding met zeven punten voorsprong op Burgmans Biljarts, maar deze heeft wel vier wedstrijden minder gespeeld.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven