Medaille weekend voor leden RGV Ruurlo

RUURLO – Net als voorgaand weekend was RGV Ruurlo op meerdere plekken vertegenwoordigd dit weekend. In Winterswijk werd de 2e voorronde gehouden van de 4e Divisie Turnen Dames en iets verderop, in Lichtenvoorde was het tijd voor de 4e plaatsingswedstrijd Acrogym D/E-Niveau gehouden. RGV Ruurlo kwam in Winterswijk uit in 4 verschillende niveaus. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan meisjes die uitkwamen in de categorie ‘Pupil 1 – D1’. Hier deden 5 meisjes van RGV Ruurlo mee en het was een succesvolle start van de wedstrijddag. Het goud ging hier naar Anouk van Poelwijk en Frederique Scholten kreeg de bronzen medaille omgehangen. Ook de overige meisjes deden het goed in deze grote groep van 25 turnsters: Anne Mulling werd 6e, Floor Wevers eindigde op de 8e plek en 10e werd Neele Ketting. Hiermee stonden alle vijf de turnsters binnen de top 10 van dit niveau.

In de tweede wedstrijd kwamen de jongste RGV meisjes aan de beurt bij het niveau ‘Instap – D1’. Ook hier was er een podium plaats voor Ruurlo, Xiënna Post werd hier 3e en Merel Tuitert moest genoegen nemen met een plekje net naast het podium en werd dus vierde. Maureen Ketting werd 9e en Ilon Bouwmeester, die 6 weken niet had kunnen trainen i.v.m. een operatie, werd heel netjes 11e. Bij de junioren van RGV Ruurlo, werd Zita van Poelwijk 6e en Milou Huitink werd hier 10e.

De wedstrijddag werd afgesloten zoals we waren begonnen, namelijk met een gouden medaille. Deze was voor Laura Temmink. Zij turnde samen met Nora Peppinck in het niveau: ‘Senioren – D’. Nora werd hier, door wat foutjes in haar balkoefening, 10e.
Tot de volgende wedstrijd hebben de turnsters de tijd om de oefeningen bij te schaven en ervoor te zorgen dat de dames zich kunnen plaatsen voor de Finale 4e divisie. De volgende plaatsingswedstrijd is op 5 april in Doetinchem.

De laatste groep acrogymnasten streden in Lichtenvoorde om de dagwinst en om een plek in op het Gelders Kampioenschap te veroveren. In de ochtend kwamen Jinte Augusteijn, Marjolein van Haaften en Nicole Klinkhamer in actie. Dit team, dat uitkomt in het niveau ‘Damesgroep E-Senior’ draaide een goede wedstrijd en waren er gebrand op om het podium te halen, aangezien ze de vorige keer erg dichtbij kwamen. Helaas had de jury een tijdsfout gezien en hierdoor liepen de dames het podium nogmaals mis en werden heel netjes 4e. Door 2 goede wedstrijden te draaien hebben de dames zich als 5e team geplaatst voor het Gelders Kampioenschap, een zeer goede prestatie voor een team dat pas sinds oktober bij elkaar is.

In de middag deden er twee teams van RGV Ruurlo mee en het eerste team (Damesgroep D-Niveau) bestond Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld en Joyce Bosman waren in het eerste blok van de middag aan de beurt en draaide een goede oefening, met een 25.099 stonden de dames tot het aller laatste blok op een tweede plaats. Hierdoor werd de uitslag extra spannend, maar helaas eindigde er nog drie teams boven hen, en werden de dames heel netjes 5e. Ook hiermee was de doorstroming naar het Gelders Kampioenschap een feit.

Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok hadden zich tijdens hun eerste wedstrijd al verzekerd van een plek op het Gelders Kampioenschap, maar door nogmaals goud te behalen op deze wedstrijd lieten ze zien dat ze zeker thuis horen op dit Gelders Kampioenschap. Helaas verliep het inturnen niet helemaal vlekkeloos en door toedoen van een andere sporter vielen de Nine met de salto bijna, maar Lauren en Floor hebben met hun reactie ervoor gezorgd dat Nine netjes weer op de grond terecht kwam.

Tijdens de wedstrijd was de salto echter ontzettend hoog en lieten de dames zien dat ze wel tegen een klein stootje konden.