BV Overkamp verliest en boekt ook winst

HOLTERHOEK – Het topteam van BV Overkamp heeft in het treffen met De Hazelaar uit Rosmalen de eerste wedstrijd verloren maar won verrassend de tweede. Tegen de huidige nummer 3 van de eerste divisie werd de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen afgesloten met een 2-4 nederlaag maar werd de tweede wedstrijd gewonnen met 4-2.

Rob Pot ging onderuit in een marathonpartij tegen Jordy Kanters. Kanters leek eenvoudig naar een zege te gaan maar zag Pot terugkomen met een serie van 77. Beide Libristen maakten veel fouten. Kanters trok aan het langste eind door in de 17e beurt de partij uit te spelen. Brian ter Braak was niet opgewassen tegen de sterk spelende kadrist Eric Dericks. Dericks profiteerde in het ankerkader 47/2 optimaal van de kansen die hij kreeg. In de 6e beurt leek hij de partij te beslissen maar strandde na een serie van 80. Een beurt later kon hij alsnog de overwinning binnen halen. Hans Klok en Paul van der Wouw speelden een kat en muis spel in het bandstoten. Beide spelers begonnen goed met beide een serie van 12. Vanaf dat moment werd er defensief gespeeld. Van der Wouw leek de volle buit binnen te halen maar Klok kon in de 26e beurt alsnog de eer redden voor Bv Overkamp door de partij met een serie van 16 uit te spelen.

In de tweede wedstrijd revancheerde Pot zich tegen Kanters. Pot opende vanaf acquit met een serie van 101. Daarna schokte de productie bij Pot en gaf hij Kanters kans om iets terug te doen. Kanters had het meeste kruit in de eerste partij al verschoten en zag Pot na 11 beurten zijn eerste overwinning binnenhalen op de ‘grote tafel’. Brian ter Braak troefde Paul van de Wouw af in het ankerkader. Van der Wouw kon met series van 39 en 41 niet echt grip krijgen op de wedstrijd. Ter Braak counterde in de derde beurt met een serie van 73. In de 4e beurt leek Ter Braak de partij uit te spelen maar moest na een serie van 91 de beurt aan Van der Wouw laten. De resterende 10 caramboles werden in de 5e beurt bijeen gespeeld.

Hans Klok moest een nederlaag incasseren tegen bandstoter Eric Dericks. Klok stond de gehele wedstrijd aan de positieve kant van de score maar liet zich verrassen in de 14 beurt. Dericks kreeg de ballen goed onder controle en kon met een serie van 27 de partij in zijn voordeel beslissen. Klok achterlatend op 57 caramboles.

Tegen de nummer 3 had ik van te voren niet op één overwinning gerekend. De tweede wedstrijd was een mooie overwinning aldus een tevreden teamleider. 5 April speelt het topteam zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Dan speelt het topteam in Oegstgeest tegen Alpha Advocaten.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven