Donateursconcert Crescendo geslaagd

NEEDE – Muziekvereniging Crescendo was zaterdagavond te gast bij café-restaurant de Olde Molle voor een ongedwongen jaarlijks donateursconcert. Het thema van deze avond welke in strak twee uur zonder pauze werd afgewerkt was een reis om de wereld in 80 dagen naar het boek van Jules Verne. Vele beelden kwamen voorbij op een beamerscherm in drie blokken waarin de volgende groepen voor een volle zaal aan het werk kwamen: Het leerlingenorkest en de Slagwerkgroep onder leiding van Ruben van Schijndel afgewisseld met de blokfluitgroep brachten nummers als Royal Fanfare, suite for youth en het lied van Europa. De blokfluitgroep  die ter plekke werden opgetooid als echte indianen traden op als de vier indiaantjes. Als afsluiter van dit blok mocht natuurlijk James Bond theme niet ontbreken.

De DFC bracht een afwisselend programma ten gehore waarin beurtelings het geheel en de slagwerkgroep apart aan bod kwamen. North and South, another day in paradise en “he is a pirat” kwamen voorbij. De groep onder leiding van Dirigent instructeur Andre Floors zette een strak optreden neer.

Tot slot was het de beurt aan het harmonie orkest van Crescendo onder leiding van dirigent Hans Schippers. Gabriella’s sang met zang van Maartje Zomer, Global variations en het prachtige Danzon No 2 kwamen voorbij. De afsluiter van het orkest en natuurlijk de toegift werden vertolkt in Bohmischer Traum.

Crescendo en de bezoekers kijken terug op een afwisselend optreden in een ongedwongen sfeer.

Foto’s Gerjan Bruntink:
[nggallery id=4555]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven