Holland Mineraal doet zeer goede zaken

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal hebben zondag in het Zeeuwse Kwadendamme goede zaken gedaan in de strijd om de nog resterende paly-off plaatsen voor het kampioenschap. Zelf won het team van Ronny Hazewinkel met 2-6 bij ’s Landswelvaren en zagen tot genoegen naaste concurrent thuis met dezelfde cijfers verliezen van een verzwakt Dallinga-Frans Bevers.

Hazewinkel moest deze middag plotseling zelf ook naar de tafel, aangezien Stefan Galla zich zondagmorgen ziek meldde. Hazewinkel had Jeffrey van Nijnatten als tegenstander en moest als enige van de Lochemse formatie de punten in Kwadendamme achter laten. Van Nijnatten versloeg de captain met 45-33 na 52 beurten. Op de andere tafel zorgde Stefan Spilleman ervoor dat Holland Mineraal weer langszij kwam. In een regelmatige partij versloeg Spilleman Jens van Dam met 33-45 in 54 beurten.
In het tweede deel van de wedstrijd zette Anno de Kleine zijn team op een 2-4 voorsprong door Francis Forton in goed gespeelde partij met 38-50 het nakijken te geven.

De Helmonder had daar 40 beurten voor nodig. Spannend ging het toe tussen Ronnie Daniëls en Jelle Pijl. Het was constant stuivertje wisselen en na 42 beurten bereikte de Hengeloër als eerste de finish door de benodigde twee caramboles achter zijn naam te laten schrijven. Daniëls had nog wel de nabeurt, maar miste die.

“Met dit toch enigszins gehavend team hebben we bij vlagen goed gespeeld. En als je dan ook nog de uitslag uit Roosendaal ziet, dan kun je wel begrijpen dat wij ontzettend blij zijn met het resultaat van deze middag”, aldus een zeer opgewekte captain Hazewinkel. “We bezetten nu samen met Capelle de Terp de vierde plaats en juist dit team komt 12 april naar Lochem en dan moeten we de puntjes op de ï zetten en de vierde plaats proberen zeker te stellen.”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven