Pre-Instap meiden halen goud en brons

Door Redactie op 25-03-2014

RUURLO – RGV Ruurlo was weer actief op meerdere plaatsen dit weekend. Het was dit weekend vooral de discipline Turnen Dames die door het hele district aan de beurt kwamen. Op zaterdag streden drie meiden mee om het Districtskampioenschap 3e Divisie en op zondag kwamen de jongste meiden (Pre-Instappers) aan de beurt in Hengelo Gld. Verder is er ook nog de uitslag van het groepsspringen van vorig weekend. Op zaterdag 15 maart 2014 vonden de Groepspring regio finales van Gelderland in Lunteren plaats. RGV Ruurlo had zich hier op 16 november weten te plaatsen met twee dames groepen in Dinxperlo. En ze mochten door naar de finales in Lunteren. Er werd in Lunteren geturnd op B,C,D en E niveau. We merkten al gouw dat het niveau een stuk hoger lag dan de vorige keer.

De groep junior E heeft 1 podium plek kunnen bemachtigen dit was de eerste plek voor het toestel kast-plank. Op de lange mat hebben zij de vierde plek gehaald, de tumbling de tweede plek behaald en op het onderdeel minitrampoline hebben zij de derde plek weten te bemachtigen. De groep Senior D had sterke concurrenten waardoor zij geen podiumplek haalde. Zij werden op kast plank minitrampoline en tumblingbaan vijfde en op de lange mat werden zij vierde. De 2 dames groepen zijn weer een ervaring rijker met het springen en kijken uit naar een volgende wedstrijd.

In deze wedstrijd op zaterdag 22 maart streden de beste turnsters van Overijssel, Gelderland en Flevoland om het Districtskampioenschap 3e Divisie. Omdat deze wedstrijd niet meer tot doorstroming leidt naar een volgende finale werd deze wedstrijd gebruikt om nieuwe dingen uit te proberen voor de ½ finale naar het NK. Hiervoor hadden zich Marlein Kapers en Floor Hesselink al een wedstrijd eerder geplaatst. Marlein Kapers turnde voor het eerste boogje op balk en een losse radslag in de vloer oefening. Deze twee elementen leveren extra punten op. Marlein turnde ze alsof ze nooit anders had gedaan. Dus een uitstekende proef voor de volgende wedstrijd. Ook Floor Hesselink draaide zeer nette oefeningen. Op haar favoriete toestel balk liet ze alle tegenstanders achter zich en haalde daar het hoogste cijfer in haar klasse. Helaas ging het op de brug minder; met de afsprong raakte ze de legger tijdens de salto en landde ze op haar billen.

De derde turnsters van Ruurlo was Lauren Stegeman, zij was reserve voor de wedstrijd en kreeg twee weken gelden te horen dat ze mee mocht doen. Helaas had zij zich niet geplaatst voor de ½ finale maar liet in Kampen met een 7e plek duidelijk zien dat ze er wel thuis hoorde. Ook de meisje die volgend seizoen de turncompetitie in gaan hadden een wedstrijd afgelopen weekend. Zij bleven dichter bij huis en gingen naar Hengelo Gelderland. De 4 meisje kwamen uit in de klasse pre-instap D2. Het was een grote groep van 23 meisjes die streden op de 3 medailles.

Geheel onverwacht werd hier Jet Wiegerinck eerste. Ondanks een val van de balk en een vergeten element op dit zelfde toestel wist ze toch alles zo netjes te turnen dat ze iedereen achter wist te laten. Ook de derde plaats was voor de RGV. Deze was voor Nina Tollenaar. Zij draaide een zeer constante wedstrijd door op alle toestellen bij de eerste 7 te eindigen.

Femke Meulenveld en Isa zorgden er voor dat alle meisje bij de top 10 eindigden. Isa werd zevende en Femke haalde een zeer verdiende negende plek. Alle vier de meisjes gaan nu hard aan het werk voor komend seizoen.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->