Scheidsrechtersavond maakt veel los

EIBERGEN – Om meer promotie te maken en aandacht te vragen voor de voetbalscheidsrechters in Berkelland heeft scheidsrechtercoördinator bij FC Eibergen Hendrik-Jan Pelle samen met John Willemsen van de Sport Federatie Berkelland op 24 maart een scheidsrechtersavond in de vorm van een Sportcafé met Eddy van der Ley en Bas Nijhuis georganiseerd in Café De Klok te Eibergen. Om de avond te kunnen organiseren is bij de Eibergse Sport Federatie met succes een clinic-aanvraag ingediend en daarnaast werden de deelnemende clubs uit het Berkelland Voetbaloverleg om een bijdrage gevraagd. Eddy en Bas waren goed op elkaar ingespeeld en Bas werd in het 1e deel van de avond het hemd van het lijf gevraagd door Eddy.

Hij vertelde hoe zwaar, maar ook hoe mooi het bestaan als scheidsrechters betaald voetbal kan zijn. Mooi vertelde Bas over het contact op en om het veld met voetbalsterren als Theo Janssen en Ronaldo. Na de pauze kon ook het publiek alles vragen wat men wilde, overal gaf Bas antwoord op. Vooral de jeugdige scheidsrechters hadden erg veel vragen, lag er voor hen misschien wel een loopbaan als profscheidsrechter in het verschiet? De avond werd afgesloten met een voetbalquiz en de 3 prijswinnaars gingen met kortingskaarten voor Bundesliga -wedstrijden, een scheidsrechtersshirt gedragen door Bas en een voetbal naar huis.

Al met al een prachtige avond, die smaakt naar meer acties om de amateurscheidsrechters in Berkelland te belonen voor hun inzet. Want zonder de scheidsrechter is er geen voetbal mogelijk! De foto’s van de avond staan op onze website www.sportfederatieberkelland.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven